Κατηγορίες
Νέα

Έργο Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ, Θανάσης Κοντονικολάου, προσκεκλημένος από εκπροσώπους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συνάντησε τη Διευθύντρια Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Barbara Kauffmann, τον Προϊστάμενο του Τμήματος EMPL.F.5 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Patrick Paquet και την Προϊσταμένη Μονάδας Β 2.3 «Διαχείρισης Πράξεων Διά βίου Μάθησης και Σύνδεσης της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την αγορά εργασίας» του, Φλωρεντία Καραβατά στο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και του Εργαστηριακού Κέντρου, ήρθαν σε επαφή και συνομίλησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα τους συνεχάρησαν για τα έργα που υλοποιούνται στο ΕΠΑΛ με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου: “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ”, με δικαιούχους την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το “Μεταλυκειακό έτος – τάξη Μαθητείας”, με δικαιούχο την Επιτελική Δομή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ και η Συντονίστρια του έργου, Κατερίνα Κυριακίδου παρουσίασαν το περιεχόμενο και τον ουσιαστικό αντίκτυπο των Σχεδίων Δράσης των μαθητών των ΕΠΑΛ, την υλοποίηση των οποίων διαχειρίζεται το ΝΟΗΣΙΣ.

Το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνόδευαν επίσης από την ΕΥΣΕΚΤ (Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου), η Μαρία Κωστοπούλου και ο Φίλιππος Ζέρβας. Την ξενάγηση ανέλαβαν η Διευθύντρια της σχολικής μονάδας, Κλεαρέτη Σεϊτανίδου, η Υποδιευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου Καλαμαριάς, κ. Κωστελίδου, ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Καλαμαριάς, Νίκος Γεράκης και ο Διευθυντής Ε.Κ. Καλαμαριάς, Κωνσταντίνος Τσιβίκης.

Δυναμική υπήρξε επίσης και η παρουσία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με τους κ.κ.: Αγγελούδη, Υπεύθυνο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Π.Δ.Ε., Κοντολέτα, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων Δ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης, Χατζηπέτρου, Προϊσταμένη Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης, Σωτηράκη, Προϊσταμένη Α΄ Διοικητικών Υποθέσεων Π.Δ.Ε., Στεφανόπουλο, Προϊστάμενο Γ΄ Προσωπικού Π.Δ.Ε. κ.ά.

#ΕΣΠΑ – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση

 

 

Δημοσιεύτηκε 19 Σεπτεμβρίου, 2022