Κατηγορίες
Featured Posts Νέα

NOESIS STEAMLAND 23 – ένας θεσμός γεννήθηκε!

Το ΝΟΗΣΙΣ, πάντα πρωτοπόρο, διοργάνωσε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, το πρώτο φεστιβάλ εξωσχολικών STEAM δραστηριοτήτων για παιδιά 4-14 ετών.

Στον κατάμεστο χώρο του Κέντρου, περισσότεροι από 2000 επισκέπτες έδωσαν το παρών, σε μια διοργάνωση όπου πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά. Με ενθουσιασμό και διάδραση, περιηγήθηκαν μαζί με τους γονείς τους και ενημερωθήκαν από τους εκθέτες για τις δυνατότητες που τους προσφέρονται να ενισχύσουν τις γνώσεις τους με STEAM εξωσχολικές δραστηριότητες.

Περισσότεροι από 25 εκθέτες, τοπικοί φορείς, εταιρίες, ΚΔΑΠ, εκπαιδευτήρια και βέβαια το ΝΟΗΣΙΣ, παρουσίασαν τον πυρήνα της STEAM εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του μέλλοντος. Αυτό ήταν μόνον η αρχή, αφού η STEAMLAND θα γίνει θεσμός για την Θεσσαλονίκη.

Όλα τα παράλληλα εργαστήρια ήταν συνεχώς γεμάτα από παιδιά και γονείς, προσφέροντας συναρπαστικά πειράματα, ψυχαγωγία και γνώση στους μικρούς φίλους και τις μικρές φίλες της επιστήμης, αλλά και της τέχνης, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό.

Παράλληλα, λειτουργούσαν οι δραστηριότητες του ΝΟΗΣΙΣ με προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο, τον Προσομοιωτή και επισκέψεις στο Μουσείο Τεχνολογίας.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί για την υποστήριξη του έργου του Συνδρόμου Down Ελλάδος, καθώς και για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία.

 

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, όπως: ο Νίκος Τζόλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΚΜ, Εντεταλμένος στην Καινοτομία, η πρόεδρος Δ.Σ. του ΝΟΗΣΙΣ κα Στέλλα Μπεζεργιάννη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Τεχνολογίας και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΝΟΗΣΙΣ κος Γεώργιος Βλαχογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. του ΝΟΗΣΙΣ κος Ακριβός Κακαμπέγκας, και το μέλος του Δ.Σ. κος Παναγιώτης Γιαννακουδάκης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κος Χρήστος Ρουμπίδης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών τομέων ΝΔ κος Γιάννης Ρουκάς, η Συντονίστρια Εθελοντισμού της HelpHellas κα Δήμητρα Γερογιάννη, καθώς και εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και γνωστοί ακαδημαϊκοί και φίλοι της ομάδας του NΟΗΣΙΣ.

Η STEAMLAND 23 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά με τη διοργάνωση STEAMLAND 24!

Εκθέτες

Χορηγοί 

 

 

Δημοσιεύτηκε 26 Σεπτεμβρίου, 2023