Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Odysseus II – Skywalkers τελική φάση του διαγωνισμού

Η τελική φάση του διαγωνισμού για την κατηγορία Skywalkers έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τους κανόνες, έχουν αναδειχθεί ένας νικητής και δύο επιλαχόντες από κάθε χώρα της ΕΕ και από κάθε μπλοκ χωρών εκτός ΕΕ, σε κάθε μία από τις δύο ηλικιακές ομάδες:
7-10 ετών Junior Skywalkers και
11-13 ετών Senior Skywalkers

Από την Ελλάδα, αντί για 2 οι επιλαχόντες είναι 25, καθώς η χώρα συγκέντρωσε εκατοντάδες (τις περισσότερες) συμμετοχές.

Οι 25 αυτοί επιλαχόντες αποτελούνται από:

Κατηγορία Junior
13 συμμετοχές
Περιλαμβάνονται όσες συμμετοχές συγκέντρωσαν 3 ψήφους, όσες συγκέντρωσαν 2 ψήφους και μετά από κλήρωση 5 συμμετοχές που είχαν από 1 ψήφο.

Κατηγορία Senior
12 συμμετοχές
Περιλαμβάνονται όσες συμμετοχές συγκέντρωσαν 6 ψήφους, όσες συγκέντρωσαν 5 ψήφους, όσες συγκέντρωσαν 3 ψήφους και μετά από κλήρωση 1 συμμετοχή που είχε 2 ψήφους.

Όλες οι συμμετοχές θα κριθούν με διαδικτυακή ψηφοφορία από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους.

Οι συμμετέχοντες Skywalkers θα ψηφίζουν μόνο εικόνες στην δική τους ηλικιακή κατηγορία και χώρα, αλλά δεν θα μπορούν να ψηφίσουν τη δική τους εικόνα.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία μεταξύ των νικητών ανά χώρα θα ξεκινήσει μετά την ανακοίνωση των φιναλίστ (20 Ιουνίου) και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιουλίου 2016. Οι δύο νικητές της κατηγορίας Skywalkers θα ανακοινωθούν στην τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού Odysseus II στις 8 Ιουλίου 2016.

Οι συμμετέχοντες Skywalkers δεν θα συμμετέχουν στους περιφερειακούς ημιτελικούς και δεν θα ταξιδέψουν στον Ευρωπαϊκό τελικό στις Βρυξέλλες ή την Τουλούζ, αλλά οι νικητές ανά χώρα θα ανακοινωθούν και οι εικόνες τους θα παρουσιαστούν στον τελικό στις Βρυξέλλες.

Οι πιο δημοφιλείς εικόνες σε κάθε ομάδα θα κερδίσουν τα Μεγάλα Βραβεία.

Για τους νικητές σε εθνικό επίπεδο πατήστε εδώ.

Για τους επιλαχόντες σε εθνικό επίπεδο πατήστε εδώ.

Ο διεθνής τελικός των κατηγοριών Pioneers και Explores στις 7 Ιουλίου και η τελετή βράβευσης στις 8 Ιουλίου θα μεταδοθούν ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού (http://www.odysseus-contest.eu/live/).

Επίσης, θα μεταδίδεται και από το YouTube (https://www.youtube.com/channel/UC8tQcXhjRleXSDtdWD3bkBw).

 

Δημοσιεύτηκε 28 Ιουνίου, 2016