Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

OdysseusII-οι νικητές σε εκτόξευση πυραύλου! Εγγραφείτε τώρα!

Οι νικητές του 1ου κύκλου του διαγωνισμού Odysseus II στην εκτόξευση πυραύλου στη Γαλλική Guiana στη Νότιο Αμερική!
Οι εγγραφές για τον 2ο κύκλο του διαγωνισμού γίνονται τώρα!

Οι νικητές του διαγωνισμού Odysseus II 2015-2016 ταξίδεψαν στη Γαλλική Guiana και παρακολούθησαν την επιτυχημένη εκτόξευση ενός πυραύλου Ariane 5. Το ταξίδι ήταν ένα από τα βραβεία που έλαβαν για τη διάκρισή τους στον διεθνή τελικό του Odysseus II τον Ιούλιο. Ανάλογες εμπειρίες περιμένουν αυτούς που θα συμμετέχουν στον 2ο κύκλο του διαγωνισμού για το 2016-2017. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Η προθεσμία υποβολής των εργασιών λήγει στις 31 Μαρτίου 2017.

«Μια απίστευτη εμπειρία!»

«Ήταν απίστευτο να βλέπεις τη μεταφορά του πυραύλου στην εξέδρα εκτόξευσης», λέει η Alice Antonelli από την Ιταλία. Η Alice κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Explorers για προπτυχιακούς φοιτητές. Για τον Nelson Rebelo το ταξίδι αυτό ήταν απλά «ένα όνειρο που βγήκε αληθινό». Ο Nelson ήταν μέλος μιας τριμελούς ομάδας μαθητών Γυμνασίου από την Πορτογαλία, που κέρδισαν το 1ο βραβείο στην κατηγορία Pioneers. Την επόμενη χρονιά, οι νικητές και στις δυο κατηγορίες θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό European Spaceport στη νότιο Αμερική και θα κερδίσουν υποτροφίες σε εταιρίες αεροδιαστημικής.

Αναζητούνται: νέοι με διάθεση και ενδιαφέρον για την επιστήμη του διαστήματος!

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε πολλαπλούς γύρους (εθνικό, περιφερειακό και διεθνή) και αφορά μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και πανεπιστημίων. Οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται να συμμετέχουν, οργανώνοντας ομάδες μαθητών. Εφόσον ζητηθεί, υπάρχει δυνατότητα για mentoring. Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν σε όλες τις επίσημες Ευρωπαϊκές γλώσσες (24).

Πληροφορίες και οδηγίες για την υποβολή συμμετοχών δίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού πατώντας εδώ.

Ο διαγωνισμός Odysseus
Ο διαγωνισμός Odysseus διοργανώνεται από τους εταίρους του Odysseus II, ένα τριετές πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 research and innovation (grant agreement 640218). Η τρέχουσα ομάδα υλοποίησης του προγράμματος αριθμεί 14 εταίρους και 4 οργανισμούς υποστήριξης από 11 Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Δημοσιεύτηκε 22 Νοεμβρίου, 2016