Κατηγορίες
Νέα

Χριστουγεννιάτικες κάρτες από το Πειραματικό Λύκειο και το ΝΟΗΣΙΣ

Χριστουγεννιάτικη δράση του ΝΟΗΣΙΣ
και του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου Μαθηματικών του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το ΝΟΗΣΙΣ, για μια ακόμη χρονιά προσφέρουμε δωρεάν στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό χριστουγεννιάτικες κάρτες με μαθηματικές-εικαστικές δημιουργίες για να στείλετε τις χριστουγεννιάτικες ευχές σας.

Οι κάρτες βασίζονται σε έργα που σχεδιάστηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ομίλου Μαθηματικών και απεικονίζουν Χριστουγεννιάτικα δέντρα που είναι εμπνευσμένα από την τέχνη του ψηφιδωτού. Τα έργα αξιοποιούν στον σχεδιασμό τους τις μαθηματικές ιδέες των Ισομετριών και των Ψηφιδώσεων (πλακοστρώσεων/tessellations), που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις τέχνες όλων των πολιτισμών που άκμασαν στον πλανήτη από τις απαρχές του προϊστορικού ανθρώπου μέχρι σήμερα και είναι χρωματισμένα σε θερμούς φθινοπωρινούς, παγωμένους χειμωνιάτικους και λαμπερούς γιορτινούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Στον ίδιο σύνδεσμο, πηγαίνοντας στο menu, στο Ελληνικά ή/ και English, μπορείτε να βρείτε τις κάρτες στην ελληνική ή/ και αγγλική γλώσσα, να τις χρησιμοποιήσετε σε ηλεκτρονική μορφή ή και να τις τυπώσετε.

Κάνοντας κλικ πάνω στην κάρτα που σας αρέσει θα μεταβείτε στο Google Drive που είναι αποθηκευμένες και από εκεί μπορείτε να κάνετε Λήψη/Download. Οι κάρτες διατίθενται, είτε χωρίς κείμενα για να γράψετε εσείς τις ευχές που θέλετε, είτε με χριστουγεννιάτικες ευχές, στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2023!

Δημοσιεύτηκε 22 Νοεμβρίου, 2022