Κατηγορίες
Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Peiramatistas – νέα τμήματα

peiramatistas-1024x197

Ανακαλύψτε και εσείς ότι οι φυσικές επιστήμες μπορούν να είναι ευχάριστες και ψυχαγωγικές, σαν παιχνίδι! Αξιοποιήστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού και απολαύστε ένα Κυριακάτικο πρωινό στο ΝΟΗΣΙΣ.

peiramatistas1-672x372

Κάθε Κυριακή και για 6 συναντήσεις, από τις 11.30 μέχρι τις 13.30 μια ομάδα 20 παιδιών παίζουν, πειραματίζονται με απλές διατάξεις, δημιουργούν τις δικές τους κατασκευές και χειροτεχνίες, αποκτούν βιώματα και εμπειρίες που τους φέρνουν στο μαγικό κόσμο της επιστήμης, στο ΝΟΗΣΙΣ.

Λίγα λόγια σχετικά…

Σε κάθε εργαστήριο οι δύο εκπαιδευμένοι εμψυχωτές μας παρουσιάζουν στα παιδιά ένα θέμα. Τα θέματά μας είναι:
1. Μεταφορά και αυτοκίνηση: Ο τροχός, τα μεταφορικά μέσα, η τεχνολογία του κινητήρα, η ασφάλεια στην αυτοκίνηση. Επίσκεψη στο Εκθετήριο Τεχνολογίας Μεταφορών του ΝΟΗΣΙΣ.
2. Επικοινωνίες: Από τις φρυκτωρίες των αρχαίων μέχρι τα σήματα Μορς και από το τηλέφωνο στο διαδίκτυο. Επίσκεψη στο Μουσείο Τεχνολογίας του ΝΟΗΣΙΣ.
3. Διάστημα και Ηλιακό Σύστημα: Η πρώτες αποστολές στην Σελήνη, η ζωή στο διάστημα, πλανήτες σε τροχιά, αστερισμοί και μυθολογία.
4. Πτήσεις: «Πετάει, πετάει …» το βαρύτερο από τον αέρα! Από το φτερό και την αεροδυναμική, μέχρι τη λειτουργία της έλικας και τα σύγχρονα drone.
5. Σεισμός και Ηφαίστεια: Η γη έχει δύναμη και ενέργεια, το υπέδαφος και οι τεκτονικές πλάκες, οι σεισμοί και οι ανθρώπινες κατασκευές.
6. Βιοχημεία στην καθημερινότητα: Το πανηγύρι της βιολογίας και της βιοχημείας σε απλά καθημερινά φαινόμενα, από τις ζύμες μέχρι την τεχνολογία συντήρησης τροφίμων.

Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν για να ολοκληρώσουν απλά πειράματα, να φτιάξουν τις δικές τους κατασκευές, να παίξουν κινητικά ή θεατρικά παιχνίδια ρόλων. Στο τέλος της κάθε συνάντησης, μαζί με την ατομική χειροτεχνία θα λαμβάνετε ένα σύντομο έντυπο με καλές ιδέες και δημιουργικές προτάσεις για συνέχιση της δραστηριότητας στο σπίτι.

Τα εργαστήρια φυσικών επιστημών Peiramatistas παρουσιάστηκαν ως καλή εκπαιδευτική πρακτική στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Για να ξαναφανταστούμε το Σχολείο» (“Reimaging schooling”), Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2015.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος πραγματοποιείται από τη «Γνώση και Εμπειρία».

Διαθέσιμες μόνο 20 θέσεις συνολικά!

Ηλικία: Νηπιαγωγείο – Β’ Δημοτικού

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Κυριακή 17/1, 24/1, 31/1, 7/2, 14/2, 21/2 ώρα 11.30 – 13.30

Κόστος συμμετοχής: 90€

Δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

Σε περίπτωση που έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις, στείλτε ένα απλό e-mail στο karnezou@noesis.edu.gr αναφέροντας το όνομα του παιδιού και την σχολική τάξη που παρακολουθεί με την ένδειξη «Για τους Peiramatistas του Νοεμβρίου 2015» για να σας έχουμε υπόψη στη λίστα αναμονής παιδιών.

Πληροφορίες

Μαρία Καρνέζου
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 121 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Φαξ: 2310 483 020 e-mail: karnezou@noesis.edu.gr

 

 

 

Δημοσιεύτηκε 15 Δεκεμβρίου, 2015