Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Peiramatistas! – ΝΕΑ τμήματα

Λίγο στην άκρη, παρακαλώ, ήρθαν οι Peiramatistas!
Από Νήπια μέχρι Β΄ Δημοτικού

Τα εργαστήρια των Peiramatistas περιλαμβάνουν απλά πειράματα με καθημερινά υλικά, έξυπνα παιχνίδια και κατασκευές. Η διαδικασία του εργαστηρίου είναι συμμετοχική, συνεργατική και έντονα βιωματική. Αφορά σε επιστήμες STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) και συνδυάζει πειράματα, κατασκευές, παιχνίδια.

Θεματικές ενότητες
Έδαφος και υπέδαφος
Όλος ο πλούτος της Γης σε ένα εργαστήριο. Το υπέδαφος, οι πλάκες και οι σεισμοί: Ποιες κατασκευές αντέχουν και γιατί; Μια πειραματική δοκιμή θα μας δώσει απαντήσεις. Τα ηφαίστεια και η λάβα, ένα δείγμα από το εσωτερικό της γης. Στην επιφάνεια και πάλι: Γεωφυσικές διαμορφώσεις σε ένα χειροποίητο ανάγλυφο χάρτη από πηλό και στη διαδραστική διάταξη sandbox. Έδαφος, χώμα και βλάστηση: Οι σβόλοι φυσικής αναβλάστησης (seed bombs) σας υπόσχονται πράσινο περιβάλλον όλο το χρόνο.

Περιβάλλον και ζωή
Οξυγόνο, χώμα και νερό. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά της ζωής στο γήινο περιβάλλον. Ο αέρας που αναπνέουμε, το οξυγόνο και το διοξείδιο, ένα παιχνίδι που καθορίζει από τη λειτουργία του οργανισμού μας μέχρι και τη θερμοκρασία του πλανήτη. Το νερό της βλάστησης, αλλά και της φυσιολογίας του ανθρώπου. Το έδαφος με την βλάστηση που ορίζουν την αρχή του κύκλου ζωή. Ολόκληρος ο κύκλος της ζωής σε ένα εργαστήριο.

Το ανθρώπινο σώμα
Η ζωή στον πλανήτη στην πιο σύνθετη και πλήρη βιολογική μηχανή, το ανθρώπινο σώμα. Πως λειτουργεί η όσφρηση; η αφή; Μια «τυφλή δοκιμή» είναι ευκαιρία για άσκηση των υπολοίπων αισθήσεων. Πως λειτουργούν οι πνεύμονες; Ελάτε να μετρήσουμε τη δύναμή τους! Το σκελετικό σύστημα, το στήριγμα που μας κρατά στην όρθια στάση. Η καρδιά μας, ακούστε την και προστατέψτε την. Οι βασικές ασκήσεις Α΄ Βοηθειών από παιδιά θα μας βοηθήσουν, όταν ο οργανισμός μας βρεθεί σε ανάγκη.

Ηλικία: Νήπια – Β΄ Δημοτικού
Ημερομηνίες: Κυριακή 13/3, 20/3, 3/4/2022
Ώρα: 11.30-13.00
Κόστος: 60€

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Τα εργαστήρια φυσικών επιστημών Peiramatistas παρουσιάστηκαν ως καλή εκπαιδευτική πρακτική στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Για να ξαναφανταστούμε το Σχολείο» (“Reimaging schooling”), Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2015.

Η οργάνωση του περιεχομένου είναι από τη «Γνώση και Εμπειρία».

Διαδικασία εξασφάλισης συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
2. Τρόποι πληρωμής:
– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Συμπλήρωση της φόρμας στο ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και πληρωμή στο ταμείο κατά τις ώρες λειτουργίας του (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο και Κυριακή 11:30 – 18:00).
3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες
Μαρία Καρνέζου
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 121 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
e-mail: karnezou@noesis.edu.gr

Για το υγειονομικό πρωτόκολλο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων πατήστε εδώ.

Δημοσιεύτηκε 23 Φεβρουαρίου, 2022