Οι Φεγγαρίσιοι

Οι ΦεγγαρίσιοιΗ ταινία “Οι Φεγγαρίσιοι” που προβάλλεται στο Πλανητάριο του NOESIS, αφορά στις φανταστικές περιπέτειες των Φεγγαρίσιων, των κατοίκων του Φεγγαριού, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν στη Γη. Με κάθε δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου, οι Φεγγαρίσιοι, μαζί τους και οι θεατές, κατανοούν την ύπαρξη της βαρύτητας, την έλξη των σωμάτων, τις ιδιότητες της ατμόσφαιρας και μαθαίνουν τις βασικές αρχές των διαστημικών ταξιδιών. Μια μοναδική παραγωγή κινουμένων σχεδίων, που μυεί με ψυχαγωγικό τρόπο το θεατή στα μυστικά των διαστημικών πτήσεων και σίγουρα θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους.

«Στο Φεγγάρι, οι κάτοικοι ζουν χωρισμένοι στα δύο: στο βασίλειο της Λούνα και την αυτοκρατορία του Μπάσο-Μπάσο.

H βασίλισσα Μπαλούνα, του βασιλείου της Λούνα, απορεί πως η Γη δεν πέφτει πάνω στο κεφάλι τους και διατάζει τον αστρονόμο του παλατιού Λούναστάιν, να βρει τον τρόπο να στείλει έναν κάτοικο της Λούνα για πρώτη φορά στη Γη.

Από την άλλη, ο αυτοκράτορας Κοντραμπάσο, της αυτοκρατορίας του Μπάσο-Μπάσο, ορκίζεται πως ο πρώτος Φεγγαρίσιος που θα πατήσει στη Γη, θα είναι κάτοικος του Μπάσο-Μπάσο και αναθέτει τη δύσκολη αυτή αποστολή στον επιστήμονα Μπάσοστάιν.

Έτσι, ξεκινάει ο συναρπαστικός αγώνας των Φεγγαρίσιων για το πρώτο ταξίδι απ΄τη Σελήνη στη Γη»

Trailer της ταινίας:

Δείτε το πρόγραμμα για όλες τις δραστηριότητες