Ταξίδι στο άπειρο

Ταξίδι στο άπειροΤο «Ταξίδι στο ʼπειρο» παρασύρει τον θεατή σ’ ένα θαυμαστό ταξίδι από την ανακάλυψη του ηλιακού συστήματος μέχρι τη χαρτογράφηση του Σύμπαντος. Μερικές από τις καλύτερες υπηρεσίες διαστημικής έρευνας και σχεδιασμού από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Space Telescope Science Institute και Centre for Astrophysics and Supercomputing στο Swinburne University of Technology, συνέβαλαν στην παραγωγή και στη διαμόρφωση του σεναρίου, που αναπτύχθηκε από το συγγραφέα και ειδικούς επιστήμονες από το Smithsonian’s National Air and Space Museum.
Και…. το Σύμπαν μας αποκαλύπτει σταδιακά τα μυστικά του…

Το «Ταξίδι στο ʼπειρο» είναι μια καθηλωτική εμπειρία προβολής σε θολωτή οθόνη 360 μοιρών. Πρόκειται για έναν θαυμαστό συνδυασμό της επιστήμης με την τέχνη και την ψυχαγωγία, που μεταδίδει στο θεατή με θεατρικό τρόπο εντυπωσιακές ανακαλύψεις που αφορούν στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε το Σύμπαν.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble αιωρούνται στο θόλο και οι θεατές συμμετέχουν στον κύκλο ζωής των αστέρων.

Ελάτε να βιώσετε την εμπειρία της αναπόφευκτης σύγκρουσης του δικού μας Γαλαξία με τον γειτονικό της Ανδρομέδας, που υπολογίζουν ότι θα συμβεί σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια, όπως η σύγκρουση αναπαραστάθηκε από το Space Telescope Science Institute, πριν βυθιστείτε και παρασυρθείτε μέσα στο γιγαντιαίο φαράγγι Valles Marineris του ʼρη, που προσομοιώθηκε από το Centre for Astrophysics and Supercomputing, με τη χρήση των πρόσφατων δεδομένων από το Mars Global Surveyor.

Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε μακρινούς γαλαξίες που βρίσκονται στις πραγματικές τους θέσεις, όπως προέκυψαν από τη χαρτογράφηση του Σύμπαντος από τους αστρονόμους.

Η ταινία απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού (Ε΄, Στ΄), καθώς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η προβολή είναι μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά και έχει διάρκεια 25 λεπτά. Υπάρχει, ακόμη, η δυνατότητα προβολής με αγγλική αφήγηση για οργανωμένες ομάδες , κατόπιν συνεννοήσεως.

Δείτε το τρέιλερ:

Δείτε το πρόγραμμα για όλες τις δραστηριότητες