Κατηγορίες
Science Inspired Νέα

Έργο Science Inspired – επίσκεψη στο Agora Science Center, Debrecen, Ουγγαρία

Πού: Agora Science Center, Debrecen, Ουγγαρία
Πότε: 24 – 28 Ιουνίου 2019

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Debrecen της Ουγγαρίας, η τρίτη εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Science Inspired.

Όπως και στην προηγούμενη επίσκεψη, έτσι και σε αυτήν, είκοσι εκπαιδευτικοί από τις τέσσερις συμμετέχουσες στο έργο χώρες (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ελλάδα) και 20 στελέχη από τα αντίστοιχα science centers (Experyment, VIDA, Agora, ΝΟΗΣΙΣ) συναντήθηκαν στο Agora, όπου για 3 μέρες συμμετείχαν και παρακολούθησαν πλήθος ομαδικών δραστηριοτήτων και εργαστηρίων που το Agora υλοποιεί στο πρόγραμμά του και προσφέρει σε σχολικές κυρίως ομάδες.

Οι δράσεις αυτές χαρακτηρίζονται από την ένταξη του παιχνιδιού (gamification) ως εκπαιδευτική μέθοδο, καθώς και από τη χρήση εφαρμογών σύγχρονης τεχνολογίας, με στόχο να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν παιδιά και εφήβους να ασχοληθούν με την επιστήμη και την τεχνολογία.

Στο τέλος της τριήμερης εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες οργανωμένοι σε ομάδες και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εφαρμογές (Kinemaster), παρουσίασαν τα δικά τους εκπαιδευτικά βίντεο βασισμένα σε εκθέματα ή/ και θεματικές ενότητες του Agora.

Η καθιερωμένη συνάντηση στο ΝΟΗΣΙΣ με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετέχουν στο έργο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11/07, καθώς αμέσως μετά την επίσκεψη στο Debrecen, ακολουθεί η αντίστοιχη επίσκεψη στο ΝΟΗΣΙΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε 29 Ιουνίου, 2019