Κατηγορίες
Science Inspired Νέα

Έργο Science Inspired – επίσκεψη στο ΝΟΗΣΙΣ

Πού: ΝΟΗΣΙΣ, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Πότε: 02 – 04 Ιουλίου 2019

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, η τέταρτη και τελευταία εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Science Inspired.

Όπως και στην προηγούμενη επίσκεψη, έτσι και σε αυτήν, είκοσι εκπαιδευτικοί από τις τέσσερις συμμετέχουσες στο έργο χώρες (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ελλάδα) και 20 στελέχη από τα αντίστοιχα science centers (Experyment, VIDA, Agora, ΝΟΗΣΙΣ) συναντήθηκαν στο ΝΟΗΣΙΣ, όπου για 3 μέρες συμμετείχαν και παρακολούθησαν μια σειρά ομαδικών δραστηριοτήτων και εργαστηρίων, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΝΟΗΣΙΣ για σχολικές κυρίως ομάδες.

Οι δράσεις αυτές χαρακτηρίζονται από την ένταξη του παιχνιδιού (gamification) ως εκπαιδευτική μέθοδο, καθώς και από τη χρήση εφαρμογών σύγχρονης τεχνολογίας, με στόχο να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν παιδιά και εφήβους να ασχοληθούν με την επιστήμη και την τεχνολογία.

Στο τέλος της τριήμερης εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες οργανωμένοι σε ομάδες και χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Kinemaster, σχεδίασαν και παρουσίασαν τα δικά τους εκπαιδευτικά βίντεο βασισμένα σε εκθέματα ή/ και θεματικές ενότητες του ΝΟΗΣΙΣ από τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις.

Την Πέμπτη 11/07, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση στο ΝΟΗΣΙΣ με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συμμετέχουν στο έργο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων τόσο από την επίσκεψη στο Agora στο τέλος Ιουνίου, η οποία δεν είχε γίνει λόγω πίεσης χρόνου, όσο και από τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό τριήμερο στο ΝΟΗΣΙΣ.

Η συνάντηση έκλεισε με τις ευχές όλων για καλό καλοκαίρι, και την προσδοκία για τη συνέχεια του προγράμματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε 12 Ιουλίου, 2019