Κατηγορίες
Νέα

Το ΝΟΗΣΙΣ αποχαιρετά τον Γιάννη Σειραδάκη

Στη φωτογραφία ο Γιάννης Σειραδάκης σε παλαιότερη ομιλία του για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στο ΝΟΗΣΙΣ.

Ο ομότιμος καθηγητής Αστροφυσικής, Γιάννης Σειραδάκης, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΗΣΙΣ. Ένας άνθρωπος και επιστήμονας σεμνός και ταπεινός, όπως κάθε κορυφαίος στο χώρο του.

Ο Γιάννης Σειραδάκης συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του φορέα, συμμετέχοντας πάντα εθελοντικά και με αστείρευτη διάθεση να προσφέρει με τις γνώσεις και την τεχνογνωσία του σε όλους τους τομείς δράσης του Ιδρύματος.

Αναμφισβήτητα υπήρξε ένας από τους βασικούς πυλώνες προόδου και ανάπτυξης της εξωστρέφειας του ΝΟΗΣΙΣ, άρρηκτος δεσμός με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το χώρο της Αστροφυσικής. Είχε σημαντικό ρόλο στην καταξίωση του κύρους και της αξιοπιστίας του Ιδρύματος.

Στα χρόνια που ήταν μαζί μας υπήρξε πάντα καλός φίλος και συνεργάτης, συνεπής στο έργο και την προσφορά του. Διαμόρφωσε και χαρακτήρισε τους κανόνες ηθικής, κοινωνικής, επιστημονικής και ανθρώπινης συμπεριφοράς, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις αξίες σύμφωνα με τις οποίες το ΝΟΗΣΙΣ λειτουργεί και οραματίζεται το μέλλον του.

 

Δημοσιεύτηκε 3 Μαΐου, 2020