Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ημιτελική φάση του διαγωνισμού Odysseus II

odysseus-eysc

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, από τις 9.00 μέχρι τις 18.00 θα διεξαχθεί στο ΝΟΗΣΙΣ η ημιτελική φάση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Επιστήμης του Διαστήματος Odysseus II.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να εμπνεύσει τους νέους στην Ευρώπη να ασχοληθούν με την επιστήμη του διαστήματος, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν την επιστημονική μάθηση με τη βιωματική εμπειρία (περισσότερες πληροφορίες στο www.odysseus-contest.eu).

Το διαγωνισμό υποστήριξαν επίσης εκπαιδευτικοί, ερευνητές, ανάμεσά τους και του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), καθώς και άτομα από τον ιδιωτικό τομέα με εξειδίκευση σε θέματα αστρονομίας και διαστημικών εφαρμογών που συμμετείχαν εθελοντικά ως αξιολογητές και μέντορες.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων των ομάδων θα ακολουθήσει στις 17.00 ομιλία ανοικτή για το κοινό του κ. Βασίλη Χαρμανδάρη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντή του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ με τίτλο «Αναζητώντας την αλήθεια με το φως».

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105 (Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-15.00)
E mail: konstantinou@noesis.edu.gr
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter

Δημοσιεύτηκε 11 Μαΐου, 2017