Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εργαστήριο γνωριμίας με το σκάκι για παιδιά Νηπιαγωγείου – Β΄ Δημοτικού

Η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ σας προσκαλεί σε ένα εργαστήριο γνωριμίας με το σκάκι για παιδιά Νηπιαγωγείου, Α και Β Δημοτικού που δεν έχουν καθόλου προηγούμενη σκακιστική εμπειρία.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο “σκακιστικό δάσος” με τη συνοδεία του Ζατρίκη, ενός χαριτωμένου ξωτικού που ανακαλύπτει το σκάκι. Μαζί του θα γνωρίσουν τη γεωμετρία της σκακιέρας, τα κομμάτια του σκακιού, τον “αχόρταγο πύργο”, τον “τρελό αξιωματικό” και τις μονομαχίες των στρατιωτών.

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά που δεν έχουν προηγούμενη σκακιστική εμπειρία να μυηθούν στο σύμπαν του σκακιού με παιγνιώδη και βιωματικό τρόπο, ώστε να κινητοποιηθούν να συνεχίσουν το ταξίδι που θα ξεκινήσουμε στο απέραντο “σκακιστικό δάσος”.

Η άσκηση της συγκέντρωσης και της παρατηρητικότητας, η βελτίωση της μνήμης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων στρατηγικής και επίλυσης προβλημάτων, η καλλιέργεια της λογικής και της αφηρημένης σκέψης είναι λίγα μόνο από τα οφέλη που η ενασχόληση των παιδιών με το σκάκι μπορεί να προσφέρει. Κι όλα αυτά με έναν τρόπο διασκεδαστικό, μέσα από ένα παιχνίδι, που η αξία του αποδεικνύεται από την πανάρχαια καταγωγή του και την επιβίωση του μέσα στους αιώνες.

Το εργαστήριο βασίζεται στο υλικό του προγράμματος “Σκάκι στα Σχολεία” που υλοποιήθηκε από την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Kasparov, με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και θα πραγματοποιηθεί από την έμπειρη ομάδα των εκπαιδευτών της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Πέμπτη 28/12/2023

Ώρα: 16.00-17.15

Αριθμός συμμετεχόντων: 16

Κόστος: 10€/ παιδί

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Πληροφορίες
Μαρία Καρνέζου
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 121 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
e-mail: karnezou@noesis.edu.gr

 

Δημοσιεύτηκε 13 Δεκεμβρίου, 2023