Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Η διδασκαλία του σκακιού στο σχολικό πλαίσιο-σεμινάριο για ενήλικες και εκπαιδευτικούς

Κυριακή 22/10, ώρες 17.00-19.00, στο ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης διοργανώνει σεμινάριο για ενήλικες και εκπαιδευτικούς με θέμα “Η διδασκαλία του σκακιού στο σχολικό πλαίσιο”.

Με αφορμή την ένταξη του σκακιού από φέτος στα εργαστήρια δεξιοτήτων των σχολείων και την ανάγκη που προκύπτει για υποστήριξη των εκπαιδευτικών στο διδακτικό έργο τους, το σεμινάριο-εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/10, ώρες 17.00-19.00, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εισάγουν τη διδασκαλία του σκακιού στις τάξεις τους, αλλά μπορεί να το παρακολουθήσει και κάθε ενδιαφερόμενος ενήλικας.

Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει την παρακολούθησή του ακόμη και από συμμετέχοντες που έχουν ελάχιστη γνώση και εμπειρία σχετικά με το αντικείμενο. Ο προσανατολισμός του είναι κυρίως εργαστηριακός, δίνοντας χρόνο για πρακτική εξάσκηση και ενεργό συμμετοχή.

Βασικός στόχος είναι η γνωριμία με το σκάκι, ως άθλημα και ταυτόχρονα παιχνίδι στρατηγικής. Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς, παράλληλος σκοπός είναι η ενθάρρυνση να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχει ως εκπαιδευτικό εργαλείο ενισχύοντας το διδακτικό τους έργο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με μεθόδους και εργαλεία σχετικά με τη διδακτική του σκακιού, τα οποία θα εμπλουτίσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπόνησε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.

Κόστος: 15€

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Στέλιος Μιμίκος, Msc Ψυχολόγος, International Chess Arbiter, Υπεύθυνος των Ακαδημιών της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης και Συντονιστής του Προγράμματος “Σκάκι στα σχολεία”, που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα από την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ίδρυμα Kasparov με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες:
Μαρία Καρνέζου, τηλ. 2310 483 000, εσωτ. 121, Δευτέρα με Παρασκευή, ώρες 9.00-14.00.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ.

Δημοσιεύτηκε 13 Οκτωβρίου, 2023