Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ με τον Leonardo da Vinci 8.6.2019

Μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ με τον Leonardo da Vinci
Διανυκτέρευση για παιδιά Γ΄ έως Ε΄ Δημοτικού

Μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ είναι η καλύτερη ευκαιρία να γνωριστούμε με ένα από τα πιο φωτισμένα μυαλά στην ιστορία της επιστήμης και της τεχνολογίας, τον Leonardo da Vinci. Οι κατασκευές, οι επινοήσεις, αλλά και οι καλλιτεχνικές του δημιουργίες θα αποκαλυφθούν μέσα σε μια βραδιά, μια βραδιά στο ΝΟΗΣΙΣ!

Το πρόγραμμα διαρκεί από τις 19:00 του Σαββάτου 8/6 μέχρι το πρωί της Κυριακής 9/6 στις 10:00. Η βραδιά ξεκινά με ένα παιχνίδι έρευνας και αποστολών στην περιοδική έκθεση του ΝΟΗΣΙΣ «Οι εφευρέσεις του Leonardo da Vinci». Ακολουθεί η βραδινή ζώνη δραστηριοτήτων από τις 21:00 – 23:00.

Ύπνος
Στις 23:00 ακολουθεί η προετοιμασία για τον ύπνο: στρώσιμο υπνόσακων, βραδινή τουαλέτα, κατάκλιση. Στις 24:00 είναι όλοι ξαπλωμένοι. Επικρατεί ησυχία, χαμηλός φωτισμός. Μια προβολή με μια παιδική ψυχαγωγική ταινία σε φορητή οθόνη στο χώρο της κατάκλισης με χαμηλωμένο ήχο, η οποία βοηθά την ομάδα να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας ένα άτομο από τους εμψυχωτές παραμένει σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο. Ο ύπνος των παιδιών θα γίνει στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου, ένα χώρο με πρόσβαση σε τουαλέτα. Στο δάπεδο θα υπάρχει ατομικό υπόστρωμα και ο υπνόσακος του κάθε παιδιού.

Η πρωινή ζώνη ξεκινά στις 7:30 με εγερτήριο, πρωινό και μια πρωινή ζώνη δραστηριοτήτων δραστηριότητα μέχρι τις 9:30. Η αποχώρηση των παιδιών θα γίνει στις 10:00.

Διατροφή
Το βραδινό και το πρωινό των παιδιών θα είναι μέρος των δραστηριοτήτων τους. Τα παιδιά θα ετοιμάσουν:
• επιδόρπιο γιαουρτιού με κορν φλέικς,
• κρύο σάντουιτς με γαλοπούλα και τυρί,
• γλυκό στιγμής με κρέμα, μπισκότα και μπανάνα.
Για πρωινό θα έχουμε:
βραστό αβγό, γάλα, φέτα με μαρμελάδα.

Ασφάλεια των παιδιών
– Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρχει ένα άτομο σε εγρήγορση, για την περίπτωση που κάποιο παιδί ξυπνήσει ή χρειαστεί οτιδήποτε.
– Ένα από τα στελέχη του προγράμματος έχει πιστοποιημένες γνώσεις Α΄ Βοηθειών και θα συμμετέχει σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
– Τα παιδιά θα έχουν κάλυψη Αστικής Ευθύνης για την περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικής σοβαρής ασθένειας.
– Ο χώρος του ΝΟΗΣΙΣ φυλάσσεται σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στη διάθεση των γονέων θα υπάρχει και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, έτσι ώστε να έχουν άμεση ενημέρωση από τον υπεύθυνο της βραδιάς για ότι συμβαίνει.

Δραστηριότητες
Κατασκευή γέφυρας
Μια ομαδική δραστηριότητα συνεργασίας όπου με μόνο υλικό τα ξύλα θα κατασκευάσουμε μια γέφυρα χωρίς κανένα συνδετικό στοιχείο (καρφιά, κόλλα, σχοινιά ή ότι άλλο). Δεν μας χρειάζονται άλλα υλικά και εργαλεία, έχουμε τα σχέδια του Ντα Βίντσι!

Ο έλικας
Μια επινόηση του Ντα Βίντσι για τις ιπτάμενες μηχανές είναι ο έλικας που περιστρέφεται μέσα στον αέρα. Θα κατασκευάσουμε περιστρεφόμενους έλικες, που κινούνται από θερμό αέρα.

Οι πολεμικές μηχανές του Ντα Βίντσι
Με απλά υλικά θα κατασκευάσουμε μια μικρή βαλλίστρα που εκτοξεύει …καπάκια. Μια ακόμη επινόηση του Ντα Βίντσι, εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική τεχνολογία είναι ο καταπέλτης. Και καταπέλτη λοιπόν…

Οι εικαστικές δημιουργίες του Ντα Βίντσι
Η Μόνα Λίζα, ο Μυστικός Δείπνος είναι δύο έργα του μεγάλου δημιουργού επιστήμονα και καλλιτέχνη που θα μας εμπνεύσουν για τις δικές μας παραλλαγές, εικαστικές και φωτογραφικές, πάνω στο ίδιο θέμα.

Μεταμεσονύκτια προβολή
Κατά την βραδινή μας κατάκλιση στο χώρο του ύπνου θα προβάλουμε την ταινία Leo da Vinci: Αποστολή «Mona Lisa», μια διασκεδαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, εμπνευσμένη από το πρόσωπο του Leonardo da Vinci.

Λοιπές πληροφορίες
Το κόστος συμμετοχής είναι 35€/ παιδί και περιλαμβάνει τα πάντα (δραστηριότητες, προβολές, φαγητό) εκτός από τον υπνόσακο.

Καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής είναι η Τετάρτη 5/6, στις 12:00 το μεσημέρι.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά πατήστε εδώ.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από την εκπαιδευτική εταιρία “Γνώση και Εμπειρία”.

Διαδικασία Εξασφάλισης Συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

2. Τρόποι πληρωμής:
– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Πληρωμή στα ταμεία του ΝΟΗΣΙΣ και δέσμευση της θέσης, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, κατά τις ώρες λειτουργίας του ταμείου (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 13:30 – 20:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).

3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες
Μαρία Καρνέζου
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 121 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Φαξ: 2310 483 020, e-mail: karnezou@noesis.edu.gr

Δημοσιεύτηκε 24 Μαΐου, 2019