Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

To show της επιστήμης στο ΝΟΗΣΙΣ

Παραξενιές της Φυσικής, εντυπωσιακές χημικές αντιδράσεις, δαχτυλίδια καπνού, θεαματικές εκρήξεις.
Ελάτε να πειραματιστούμε και να «αναγκάσουμε» την επιστήμη να μας αποκαλύψει ότι βρίσκεται παντού και μπορεί να είναι και διασκεδαστική.

Τα show της επιστήμης στο ΝΟΗΣΙΣ, που επιχειρούν μέσα από τη διαδικασία του πειραματισμού να διεγείρουν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μαθητών προκειμένου να τους δημιουργήσουν κίνητρα και να τους φέρει πιο κοντά στην επιστήμη.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος εκτελούνται από εκπαιδευμένους εμψυχωτές απλά, αλλά εντυπωσιακά πειράματα φυσικής και χημείας. Οι εξηγήσεις των πειραμάτων δίνονται με τρόπο ώστε να είναι εύληπτες και να μην απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις από τους μαθητές για να τις κατανοήσουν.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εμπλέκει τους μαθητές τόσο μέσα από τη διαδικασία ερωτοαπαντήσεων όσο και με πραγματική δράση. Έχει διάρκεια 30 λεπτά, παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ και μπορούν να το παρακολουθήσουν σχολικές τάξεις, κατόπιν κράτησης.

Το show του νερού
Ελάτε να… δούμε τα πάνω και τα κάτω του νερού, να το χρωματίσουμε, να το νοστιμίσουμε και να το δυναμώσουμε!
Με βασικό συστατικό το νερό και μια σειρά εντυπωσιακών πειραμάτων, αποκαλύπτουμε τις ιδιότητες και αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά του νερού, που το καθιστούν μοναδικό και πολύτιμο για τη ζωή μας.
Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού
Διάρκεια: 30΄
Ελάχιστος αριθμός μαθητών: 30
Ημέρες διεξαγωγής: Πέμπτη και Παρασκευή

ΝΕΟ Μαγνήτες και ρεύματα
Παράξενες λάμπες, αναπάντεχες μπαταρίες, περιστρεφόμενα σύρματα, θόρυβοι και λάμψεις! Με πρωταγωνιστές τους μαγνήτες και το ηλεκτρικό ρεύμα και με ένα σύνολο εντυπωσιακών και διασκεδαστικών πειραμάτων γνωρίζουμε τον ηλεκτρισμό και το μαγνητισμό και εξοικειωνόμαστε με τη μεταξύ τους αλληλεπτίδραση.
Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
Διάρκεια: 30΄
Ελάχιστος αριθμός μαθητών: 30
Ημέρες διεξαγωγής: Πέμπτη και Παρασκευή

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 483 000, εσωτερικό 2 (Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 13.00).

 

Δημοσιεύτηκε 2 Δεκεμβρίου, 2013