Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Video Games Coding – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Για μαθητές Δ΄ Δημοτικού – B΄ Γυμνασίου

Το πρόγραμμα NOESIS Space Tech by Robotixlab, είναι μία σειρά ανεξάρτητων θεματικών εργαστηρίων (Robotics in space, Electronics, Video Games Coding, 3D modelling – 3D printing) με κοινό θέμα την τεχνολογία του διαστήματος. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 2 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία.

Video Games Coding
Σχεδιασμός και προγραμματισμός video games με θέμα το διάστημα. Αναλύουμε τα video games από την οπτική του σχεδιαστή. Παίζει ρόλο το θεματικό σενάριο, ο ήχος, τα γραφικά, οι μηχανισμοί και οι κανόνες του παιχνιδιού; Μαθαίνουμε τη γλώσσα προγραμματισμού Makecode Arcade της Microsoft, που μας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε το δικό μας παιχνίδι, με απλό και εύκολο τρόπο. Χρησιμοποιούμε κανόνες φυσικής και βάζουμε ταχύτητα και επιτάχυνση στο παιχνίδι, μαθαίνουμε και χρησιμοποιούμε συντεταγμένες στους άξονες Χ και Υ, βλέποντας επιτέλους την πραγματική χρησιμότητα των μαθηματικών. Χρησιμοποιούμε μεταβλητές και φτιάχνουμε καταμετρητές πόντων, χρονόμετρα και “ζωές” για να κάνουμε το παιχνίδι μας ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό. Ξεκινάμε με κάτι κλασικό για εισαγωγή, σαν το Space Invaders και καταλήγουμε στο δικό μας platformer game περιπέτειας με πολλά επίπεδα και φυσικά θέμα το διάστημα!

Ημερομηνίες: Σάββατο 4, 11/3/2023
Ώρα: 11.30-13.30
Κόστος: 50,00€

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Τα εργαστήρια NOESIS Space Tech by Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχανικό Ρομποτικής, Αντώνη Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους εμψυχωτές/εκπαιδευτές της. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008.

Διαδικασία εξασφάλισης συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
2. Τρόποι πληρωμής:
– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Συμπλήρωση της φόρμας στο ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και πληρωμή στο ταμείο κατά τις ώρες λειτουργίας του (Τρίτη έως Παρασκευή 9.00 – 15.00, Σάββατο 11.30 – 18.00, Κυριακή 11.30 – 18.00).
3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες:
Μιχάλης Παπουτσίδης
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
e-mail: papoutsidis@noesis.edu.gr

Δημοσιεύτηκε 15 Φεβρουαρίου, 2023