Κατηγορίες
Νέα

14ο Υβριδικό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 12-15/4/2022 – πρόγραμμα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και
οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

σε συνεργασία με
το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας

διοργανώνουν το
14ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Κεντρικής Μακεδονίας

με θεματικούς άξονες: Εφαρμογές για υπολογιστές, Έξυπνες συσκευές και
Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική.

Πάνω από το 80% των εργασιών θα παρουσιαστούν δια ζώσης στις 12-15 Απριλίου 2022, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ. Θα θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού στους χώρους του Ιδρύματος. Έτσι, θα υπάρχει έλεγχος στην είσοδο και θα επιτρέπεται η προσέλευση μαθητών, είτε με αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test), είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με πιστοποιητικό νόσησης. Για τους εκπαιδευτικούς θα επιτρέπεται η είσοδος στον συνεδριακό χώρο μόνο πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με πιστοποιητικό νόσησης. Τα μέτρα αυτά θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις υπουργικές αποφάσεις εκείνης της περιόδου.

Όλες οι εργασίες που ανήκουν στις κατηγορίες Ρομποτική, Έξυπνες Συσκευές και Παιχνίδια θα έχουν τη δυνατότητα παράλληλης έκθεσης στου Φουαγιέ. Ήδη ορισμένα σχολεία εκδηλώσανε ενδιαφέρον για παράλληλη εκθεσιακή παρουσίαση μέσω της πλατφόρμας που τους κοινοποιήθηκε στο παρελθόν. Για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες που δεν προλάβανε να δηλώσουν παράλληλο εκθεσιακό μέρος, μπορούν να το ζητήσουν μέσω email, μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου.

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου θα δημοσιευτούν τα προεδρεία των συνεδρίων του προγράμματος, καθώς και λίστα παράλληλων δράσεων με διαδικτυακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Τέλος, έχει δοθεί στις σχολικές μονάδες διαδικτυακός cloud χώρος, όπου θα πρέπει να μεταφορτωθεί το υλικό παρουσίασης, μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου. Είναι απαραίτητο εκεί μέσα να δημιουργηθεί ένας φάκελος, όπου θα αποθηκευτούν οι υπεύθυνες δηλώσεις κηδεμόνων των μαθητών που συμμετέχουν.

Η διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το site του Συνεδρίου http://www.mathitiko-synedrio.gr/ με χρήση πλατφόρμας Youtube.

Το 14 Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αριθμό απόφασης Φ15.1/101589/Δ2/18-8-2021.

Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ.

Σχετικοί σύνδεσμοι
– Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ.
– Για την έγκριση του Υπουργείου πατήστε εδώ.

 

Δημοσιεύτηκε 29 Μαρτίου, 2022