Κατηγορίες
Νέα

16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής – απολογισμός

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 16ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 5 Απριλίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ.

Για άλλη μια χρονιά ο αριθμός των συμμετοχών ήταν εντυπωσιακός. Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 2000 μαθητές – μαθήτριες σύνεδροι και 260 επιβλέποντες εκπαιδευτικοί 108 σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα καθώς και μαθητές – μαθήτριες από την Νότια Γαλλία. Η διοργάνωση υποστηρίχτηκε από έναν μεγάλο αριθμό συνεργατών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και 38 Συμβούλων Εκπαίδευσης, οι οποίοι είχαν σημαντική συμβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Μαθητές και μαθήτριες από 108 Σχολικές Μονάδες κάθε τύπου (Ειδικά, Διαπολιτισμικά, Μουσικά, Επαγγελματικά, Πρότυπα, Πειραματικά κτλ) παρουσίασαν 164 εργασίες – projects. Πλήθος από εφαρμογές, mobileapps, ιστοτόποι, ρομποτικές διατάξεις, έξυπνες συσκευές, ψηφιακά έντυπα, μαθητικά blogs, ψηφιακά παιχνίδια, ερευνητικές εργασίες, παρουσιάστηκαν στο συνεδριακό κέντρο και στα θεματικά πάρκα της διοργάνωσης. Τόσο στον συνεδριακό χώρο όσο και στον εκθεσιακό χώρο υπήρχαν παράλληλες ζωντανές μεταδόσεις από Live Κανάλια Youtube.

Για τον αναλυτικό απολογισμό πατήστε εδώ, ενώ μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του συνεδρίου στο www.mathitiko-synedrio.gr, τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης καθώς και το Youtube channel με τις παράλληλες μεταδόσεις του τετραήμερου 2-5 Απριλίου 2024.

Δημοσιεύτηκε 29 Απριλίου, 2024