Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

3D Modelling 3D Printing – ΝΕΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Για μαθητές Δ΄ Δημοτικού – B΄ Γυμνασίου

Το πρόγραμμα NOESIS Space Tech by Robotixlab, είναι μία σειρά ανεξάρτητων θεματικών εργαστηρίων (Robotics, Electronics, Video Games coding, 3D modelling – 3D printing) με κοινό θέμα την τεχνολογία του διαστήματος. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 2 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία.

3D Modelling – 3D Printing
Εμπνεόμαστε από το Ingenuity Helicopter, το αυτόνομο drone που πετάει στον πλανήτη Άρη και βοηθάει το Perseverance Rover και χρησιμοποιούμε την τεχνολογία του digital fabrication (CAD/CAM system) για να κατασκευάσουμε μια πτητική μηχανή. Σχεδιασμός 3D με τεχνολογία CAD (computer aided design) και κατασκευή του τρισδιάστατου μοντέλου με την βοήθεια 3D printer (CAM computer aided manufacture). Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία κατανοούμε τις αρχές λειτουργίας του 3D printer, τις διάφορες τεχνικές, την έννοια του slicing και τη μετάφραση του μοντέλου σε γλώσσα μηχανής, αλλά και τις διαδικασίες συντήρησης του μηχανήματος. Θα μπορέσει να πετάξει το δικό σου 3D printed μοντέλο; Τι ρόλο παίζει το βάρος του κεντρικού άξονα; Η γωνία κλήσης της φτερωτής; Ο αριθμός των φτερών;

Ημερομηνίες: Σάββατο 18/3 και 1/4/2023
Ώρα: 14.30-16.30
Κόστος: 50€

Τα εργαστήρια NOESIS Space Tech by Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχανικό Ρομποτικής, Αντώνη Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους εμψυχωτές/εκπαιδευτές της. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008.

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Διαδικασία εξασφάλισης συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
2. Τρόποι πληρωμής:
– Ηλεκτρονική πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Συμπλήρωση της φόρμας στο ΝΟΗΣΙΣ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και πληρωμή στο ταμείο κατά τις ώρες λειτουργίας του (Τρίτη έως Παρασκευή 9.00 – 15.00, Σάββατο 11.30 – 18.00, Κυριακή 11.30 – 18.00).
3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες:
Μιχάλης Παπουτσίδης
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
e-mail: papoutsidis@noesis.edu.gr

Δημοσιεύτηκε 22 Φεβρουαρίου, 2023