Κατηγορίες
Νέα Νόησις Τέχνη

A New Journey-NOESIS Official Soundrack

Ένα νέο ταξίδι

Tο ΝΟΗΣΙΣ ξεκινά μια νέα προσπάθεια να προχωρήσει σε νέες συνεργασίες με μουσικές καλλιτεχνικές και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης και να προσφέρει εκπαίδευση και ψυχαγωγία με τον μοναδικό τρόπο που μπορεί η μουσική να μιλήσει και να αγγίξει την καρδιά και το μυαλό μας.

Η τεράστια και παγκόσμια δύναμη της μουσικής να μεταδώσει μηνύματα, να συγκινήσει, να παράγει συναισθήματα και βιώματα, να προκαλεί επαναστάσεις, να αναπαράγεται και να εξελίσσεται με γοργούς και θεαματικούς ρυθμούς είναι εντυπωσιακό φαινόμενο.

Διαχρονικά, κάθε νέα γενιά μιλά τη δική της γλώσσα και δημιουργεί νέες μουσικές τάσεις και κατευθύνσεις, επηρεασμένη από τη νέα τεχνολογία, την καθημερινότητα, τα προβλήματα και θέματα που την απασχολούν και βρίσκουν διέξοδο στο τραγούδι και στην τέχνη της μουσικής.

Αδιαμφισβήτητα η μουσική αποτελεί το μεγαλύτερο δημιούργημα της ανθρώπινης πνευματικής και ψυχικής ευφυίας και ανθρώπινης δημιουργίας.

Με τη ραγδαία διείσδυση των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας και του διαδικτύου, η εικόνα και τα μουσικά βίντεο εκτόξευσαν τη μουσική σε νέα πεδία και τομείς τέχνης και ψηφιακής τεχνολογίας.

Τα μουσικά όργανα, το οπτικοακουστικό θέαμα, οι τεχνικές ηχογράφησης, η υποστήριξη των καλλιτεχνών από ομάδες επαγγελματιών, με πολλές και διαφορετικές ειδικότητες, αποτελούν ένα σύνολο που μεταδίδει τον ήχο με συνοδεία τη δύναμη της εικόνας και της τεχνολογίας.

Είναι πραγματικά μια βιομηχανία με όλα τα στοιχεία της καινοτομίας, της πρωτοτυπίας και του πειραματισμού της ανθρώπινης σκέψης και ενσυναίσθησης.

Η αρχή για το νέο μας ταξίδι στο χώρο της τέχνης ξεκίνησε. Η χρήση της μουσικής και της ψηφιακής τεχνολογίας για να αντιληφθούμε και να μεταδώσουμε ανθρώπινες αξίες και σύγχρονους προβληματισμούς, οι συνεργασίες με τις δυνάμεις της πόλης μας, η χαρά και ο ενθουσιασμός μας ελπίζουμε να βρει ανταπόκριση και να αγκαλιαστεί από όλους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Φωκά που ενθουσιάστηκε με την ιδέα και αγκάλιασε τη νέα προσπάθεια με τη σύνθεση, τις μουσικές του γνώσεις, το ταλέντο του και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει σαν καλλιτέχνη και σαν άνθρωπο.

Ευχαριστούμε ακόμη τους υπόλοιπους συντελεστές:
Script/Direction/Edit: Nikos Vafeidis
Director of Photography: Synodinos Moschidis
Camera operator: Kostas Poulios
Visual effects/Animation: Red Puzzle
Make up artist: Maria Doumpa
Guitar/Vocals: George Fokas
Drums: Nikos Vafeidis
Bass: Dimitris Yalamas
Keyboards: Diamantis Karagiannakidis
Backing vocals: Hary Doulkas / Dimitra Sideridou
Virus/Mask: Marios Zardavas
Teacher: Hary Doulkas
Tennagers: Iordanis Champidis, Sofia Folia, Orestis Kaloumenos
Recorded & mixed at: Mix Studio Thessaloniki by Fotis Demertzis
Mastering: Apostolos Siopis, Odeon Mastering
Filmed at: Noesis Science center, thessaloniki and Vassiliadis Schools, Thessaloniki
Presented by Noesis Art and George Fokas

Το ταλέντο, το πνεύμα, η αξία, οι ικανότητες των συντελεστών ευχόμαστε να τους οδηγούν και να φωτίζουν το δρόμο της ζωής τους με νέες ιδέες και “ανησυχίες”.

Καλή ακρόαση και καλή θέαση.

Καλή αρχή και καλή συνέχεια στο ταξίδι.

Δείτε παρακάτω παρουσίαση του τραγουδιού στο Βεργίνα TV:

 

 

Δημοσιεύτηκε 10 Ιουνίου, 2019