Κατηγορίες
Connected Νέα

Εγκαινιάστηκε η έκθεση Connected – Η ιστορία των υπολογιστών και η ζωή με το Διαδίκτυο

Εγκαινιάστηκε από τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα

Με τα θερμότερα λόγια μίλησε για το ΝΟΗΣΙΣ και το έργο που επιτελεί, ο υφυπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων (για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας),  Χρίστος Δήμας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της περιοδικής έκθεσης Connected, το Σάββατο 14 Μαΐου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΟΗΣΙΣ καθηγητής του ΑΠΘ, Μιχάλης Σιγάλας υπογράμμισε τις κοσμογονικές αλλαγές στο χώρο της τεχνολογίας και του Ίντερνετ, που φέρνουν επανάσταση στην καθημερινή μας ζωή, αλλά και στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κακή χρήση του.

Μιλώντας για την περιοδική έκθεση Connected του ΝΟΗΣΙΣ, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στο Σύμφωνο Συνεργασίας των δύο φορέων και τόνισε ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι το μόνο πολυθεματικό Πανεπιστήμιο σε όλη την Ελλάδα και γι΄ αυτό μπορεί να συνδράμει στη λειτουργία του ΝΟΗΣΙΣ, γεγονός που συμβαίνει αδιάλειπτα με πολύτιμη μεταφορά τεχνογνωσίας και διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του ΑΠΘ από το ΝΟΗΣΙΣ στο ευρύ κοινό, τον κοινωνικό ιστό και τη μαθητική νεολαία της χώρας.

«Είμαστε Connected με το ΝΟΗΣΙΣ», είπε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, αναφερόμενη στο Μνημόνιο Συνεργασίας του ΝΟΗΣΙΣ με τον Ο.Τ.Θ.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας, τόνισε τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία συστηματικά εδώ και χρόνια δημιουργεί « ψηφιακή κουλτούρα».

Χαιρετισμό απεύθυναν και εκπρόσωποι των δύο μεγάλων χορηγών της έκθεσης Connected. O Γιάννης Μήτσιος, στέλεχος του Ομίλου ΟΤΕ, τόνισε τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο φορέων και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, και προανήγγειλε τη συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ για τη συνδιοργάνωση ανάλογης έκθεσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Olympia Electronics, Δημήτρης Λακασάς , αναφερόμενος στις  εξελίξεις στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης, πρότεινε τη δημιουργία συγκεκριμένου πλαισίου, ώστε να χρησιμοποιούνται οι νέες τεχνολογίες προς όφελος του ανθρώπου. Επεσήμανε τη συνεργασία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας με το ΝΟΗΣΙΣ για τη διοργάνωση και παρουσίαση του Thessaloniki Tech Lab, για την ωρίμανση και ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτόμων ιδεών με στόχο την εξέλιξη νέων προϊόντων στον χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής

Η ιστορία των υπολογιστών και το μέλλον του διαδικτύου
«Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν ήμασταν τόσο απομονωμένοι και τόσο συνδεδεμένοι ταυτόχρονα», είπε μεταξύ άλλων ο επιμελητής της έκθεσης Connected, Λεωνίδας Γυμνόπουλος, Υπεύθυνος Εκθέσεων και Ανάπτυξης Περιεχομένου του ΝΟΗΣΙΣ. Όπως εξήγησε, η αφορμή για την ιδέα αυτή ήταν η πανδημία και οι κοσμογονικές αλλαγές που έφερε η τεχνολογία αυτά τα δύο τελευταία χρόνια (2020-2022) στη ζωή μας.

Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν: ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ThessIΝΤΕC, Νίκος Ευθυμιάδης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριάκος Λουφάκης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Στέφανος Γωγάκος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Δήμων και φορέων.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση Connected πατήστε εδώ.

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια

Δημοσιεύτηκε 16 Μαΐου, 2022