“Διαστημική Αποστολή 101” στο πλανητάριο

img_f680510aa9e0Η ζωντανή παράσταση «Διαστημική Αποστολή 101 – Προορισμός: Ηλιακό Σύστημα» είναι μια παραγωγή του ΝΟΗΣΙΣ, κατάλληλο για νήπια και για Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού.

Η πρώτη ζωντανή διαστημική παραγωγή του πλανηταρίου, περιλαμβάνει 20 λεπτά παρουσίαση αστερισμών, πλανητών και ουράνιων σωμάτων από εμψυχωτή του ΝΟΗΣΙΣ και ένα παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις και απαντήσεις. Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν νήπια και παιδιά δημοτικού (το περιεχόμενο προσαρμόζεται στις ηλικιακές ομάδες).

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως «διαστημικοί επισκέπτες», εφοδιάζονται με κάρτες επιβίβασης οι οποίες μεταξύ άλλων περιέχουν φωτογραφίες και πληροφορίες για ουράνια σώματα όπως πλανήτες, γαλαξίες, νεφελώματα κλπ.

Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού είναι 35-40 λεπτά.

Περιεχόμενο της παράστασης

α) Ζωντανή παρουσίαση
Τα παιδιά ξεναγούνται με αφετηρία τη Γη στα πιο γνωστά τους ουράνια σώματα όπως ο Ήλιος και η Σελήνη. Παρατηρούν τους βασικούς αστερισμούς και μαθαίνουν για τη φωτορύπανση. Γνωρίζουν το φαινόμενο της ημέρας και της νύχτας, τη μέτρηση του χρόνου σε ημέρες, μήνες και έτη. Κατόπιν, ταξιδεύουν στο ηλιακό μας σύστημα και μαθαίνουν για τις συνθήκες που επικρατούν στους πλανήτες, αναγνωρίζοντας πόσο πολύτιμη είναι η ύπαρξης ζωής στον πλανήτη μας, τη Γη.

β) Παιχνίδι γνώσεων
Μετά τη ζωντανή παρουσίαση, ακολουθεί ένα διασκεδαστικό quiz ερωτήσεων και απαντήσεων κατά το οποίο τα παιδιά αναζητούν τις σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα που σχετίζονται με την παρουσίαση που παρακολούθησαν. Το παιχνίδι παίζεται με ειδικό σύστημα ασύρματης ψηφοφορίας* που διαθέτει το ΝΟΗΣΙΣ μέσω του οποίου τα παιδιά επιλέγουν τη σωστή απάντηση από ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (Α, Β, Γ).

* Οι συσκευές ψηφοφορίας δίδονται μόνο για τις τάξεις Δ’ – ΣΤ’. Οι μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού ψηφίζουν ατομικά σηκώνοντας το χέρι τους στη σωστή απάντηση.

Θέματα που καλύπτει η παρουσίαση:
– Η Γη
– To Φαινόμενο ημέρας – νύχτας
– Η μέτρηση του χρόνου (Μέρα, μήνας, έτος)
– Οι φάσεις της Σελήνης
– Το ηλιακό μας σύστημα
– Οι πλανήτες
– Συνθήκες που είναι απαραίτητες για την ύπαρξη ζωής
– Αστερισμοί
– Φωτορύπανση

Διαδικασία ομαδικής κράτησης
Μπορείτε να κάνετε ομαδική κράτηση τηλεφωνικά, γνωρίζοντας τον αριθμό ατόμων της ομάδας σας και την τάξη. Υπεύθυνη κρατήσεων: Μαριάννα Παπανδρόυ, τηλέφωνο 2310-483000, εσωτερικό 2, (Δευτέρα με Παρασκευή, ώρες 8:30-13:30).

Δείτε το βίντεο