Κατηγορίες
Νέα

EcoZoo – Ένα πρωτότυπο θεματικό πάρκο βιοποικοιλότητας

Οι Dream-Workers, η Eksagon Exhibitions και το ΝΟΗΣΙΣ, ετοιμάζουν ένα μοναδικό και πρωτότυπο θεματικό πάρκο ζώων, το EcoZoo!

Eco Zoo
Ένας ολόκληρος ρεαλιστικός και ταυτόχρονα παραμυθένιος κόσμος θα παρουσιάζεται σε διαφορετικές ενότητες, αίθουσες και τμήματα του πάρκου.
Είναι ξεκάθαρο ότι το «Eco Zoo» είναι το μεγαλύτερο πάρκο ζώων στον κόσμο που δεν έχει όμως καμία σχέση με την αιχμαλωσία ζωντανών πλασμάτων, που δεν απαιτεί τη σπατάλη ενέργειας, τροφών, φαρμάκων για τη σωστή εξέλιξη και συντήρησή τους, που δεν χρειάζεται ούτε καν νερό για την καθαριότητά τους και συνολικά λειτουργεί χωρίς την εξάντληση ανθρώπινων πόρων για τη φροντίδα τους.
Ταυτόχρονα οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα συμμετέχουν σε μια πραγματική εμπειρία ανακάλυψης όλων των μυστικών αυτών των ζώων. Παίρνουν για πρώτη φορά μέρος σε ένα ανεπανάληπτο «ταξίδι» στον πλανήτη γη, στον χρόνο, στον χώρο και σε έναν φανταστικό και ταυτόχρονα αληθινό κόσμο.

Η ιδέα του Eco Zoo βασίζεται σε ένα ταξίδι των επισκεπτών σε ιδιαίτερα σημεία του πλανήτη μας και μάλιστα σε διαφορετικές χρονολογίες κάθε φορά. Μέσο μεταφοράς είναι μια μοναδική και εντυπωσιακή «Χρονομηχανή». Σε αυτό το μοναδικό Θεματικό Πάρκο οι σημερινοί κάτοικοι της γης, συναντούν την τεχνολογία από το μέλλον και ανακαλύπτουν μυστικά, μαθαίνουν πληροφορίες και βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες εξέλιξης των ζώων την κλιματική αλλάγή, τη βιοποικιλότητα, τις εξαφανίσεις και πολλά ερωτήματα για το μέλλον του πλανήτη μας.

Ρομποτικά ζώα, διαδραστικοί τοίχοι και τραπέζια, πρωτότυπες εφαρμογές, εκπαιδευτικά προγράμματα και quiz είναι μερικά από τα στοιχεία της εμπειρίας που ετοιμάζονται να βιώσουν οι επισκέπτες του ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, το φθινόπωρο .

Μείνετε συντονισμένοι….

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Δημοσιεύτηκε 16 Μαΐου, 2023