Κατηγορίες
Νέα

Πανσέληνος στο ΝΟΗΣΙΣ 31.8.2023

Από τις 19.00 με ελεύθερη είσοδο

Το ΝΟΗΣΙΣ «υποδέχεται» το φεγγάρι και διοργανώνει εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια.

Με αφορμή τη «Μπλε» πανσέληνο, μια μοναδική βραδιά θα εξελιχθεί στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ, με θέα τον Θερμαϊκό, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα, όχι μόνο το εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο, αλλά πολλά περισσότερα για τη Σελήνη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, από τις 19.00, θα πραγματοποιηθούν δύο δωρεάν προβολές της ταινίας “Τα θαύματα του σύμπαντος”, στο Πλανητάριο, αίθουσα χωρητικότητας 150 ατόμων. Η είσοδος θα γίνεται με κουπόνια προτεραιότητας που θα διατίθενται από το ταμείο τη μέρα εκείνη από τις 18.00 και επιτρέπεται σε άτομα από 5 ετών.

Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «Σελήνη: η αιώνια συνοδός της Γης», του Κλεομένη Τσιγάνη, καθηγητή ΑΠΘ.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή επίδειξη της λειτουργίας του αυτοματοποιημένου Σταθμού Αστροπαρατήρησης του ΑΠΘ στο ΝΟΗΣΙΣ, από τα μέλη της ομάδας αστροδυναμικής του πανεπιστημίου.

Μετά τις 21.30, θα ακολουθήσει αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.

Τη βραδιά θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Γιάννης Ποιμενίδης (βιολί) και Γιάννης Μήτσας (κιθάρα), με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Θέρμης (ΔΕΠΠΑ).

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στα «Θέρμης Δρώμενα 2023».

Διάρκεια: 19.00-24.00

Είσοδος ελεύθερη.

Το ΝΟΗΣΙΣ τη μέρα εκείνη λειτουργεί κανονικά από τις 12.00, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε εδώ και ισχύουν τα εισιτήρια.
Η τελευταία προβολή στο Πλανητάριο, στις 19.05, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της εκδήλωσης.

Δημοσιεύτηκε 16 Αυγούστου, 2023