Κατηγορίες
Νέα Νόησις Τέχνη

Genesis – τα εγκαίνια της έκθεσης

Genesis – Πορεία στο Άπειρο
Τα εγκαίνια της έκθεσης

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης τέχνης της σκιάς “Genesis – Πορεία στο Άπειρο”. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ, Μιχάλης Σιγάλας, ο Γενικός Διευθυντής, Θανάσης Κοντονικολάου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη του ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και πλήθος φίλων του φορέα και της τέχνης.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να συνομιλήσουν με τον καλλιτέχνη και δημιουργό, Τριαντάφυλλο Βαΐτση, για το θέμα και το περιεχόμενό της έκθεσης, που αποτελείται από 25 γλυπτικές συνθέσεις που παράγουν σκιές. Ο καλλιτέχνης για τα αυτά τα έργα άντλησε την έμπνευσή του από τη δημιουργία και την εξέλιξη της Γης, καθώς και την πορεία της ανθρωπότητας. Οι συνθέσεις του αποτελούνται από δύο μέρη τουλάχιστον: το ένα αφορά το γλυπτό, φτιαγμένο από απλά, καθημερινά  υλικά και το άλλο στη σκιά του. Με τον κατάλληλο φωτισμό οι σκιές που προβάλλονται στον τοίχο, αναπαριστούν πρόσωπα, αντικείμενα, καταστάσεις και γεγονότα, παρουσιάζοντας μια διαφορετική οπτική και τονίζοντας την αξία της.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση “Genesis – Πορεία στο Άπειρο”, τη διάρκειά της και τις ώρες λειτουργίας πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ, Μιχάλης Σιγάλας.

 


Ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.


Ο καλλιτέχνης και δημιουργός της έκθεσης, Τριαντάφυλλος Βαΐτσης.


Ξενάγηση στην έκθεση από τον δημιουργό της.


Γενική άποψη της έκθεσης.

Δημοσιεύτηκε 25 Νοεμβρίου, 2019