Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νόησις Κοινωνία

Γνώρισε τους “ΧΟΠΑ Ήρωες 112” και διασκέδασε μαζί τους στο ΝΟΗΣΙΣ

Διαδραστική παράσταση για παιδιά 5-12 ετών!
Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 11.00 π.μ.- 1.30 μ.μ., στο ΝΟΗΣΙΣ
Είσοδος Δωρεάν

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 11.00 – 13.30, γονείς και παιδιά ηλικίας 5-12 ετών είναι καλεσμένοι στη δωρεάν διαδραστική παράσταση: «Γνώρισε τους ΧΟΠΑ Ήρωες 112, γίνε και Εσύ Ήρωας!», στο ΝΟΗΣΙΣ.

Γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους χαρακτήρες “ΧΟΠΑ Ήρωες 112” μέσα από μια άκρως διασκεδαστική παράσταση, απολαμβάνοντας παράλληλα εκπαιδευτικά παιχνίδια, μουσικοχορευτικές ανακαλύψεις και πολλές άλλες εκπλήξεις και δώρα.

Οι εκπρόσωποι σχολείων ή συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που θα παραστούν, θα μπορούν να λάβουν μέρος σε κλήρωση για μια δωρεάν παράσταση “ΧΟΠΑ Ήρωες 112” από τα Ανεμοσκορπίσματα στο σχολείο τους, συνδυάζοντας τη βιωματική εμπειρία και την εκπαίδευση των παιδιών με την ψυχαγωγία και το παιχνίδι!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 19/1/2023:
EPI-DIRECT, Κωνσταντίνα Χαρίση, T: 2310 227 225, kcharisi@epidirect.gr
ΝΟΗΣΙΣ, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, T: 2310 483 045, konstantinou@noesis.edu.gr

Λίγα λόγια για τους “ΧΟΠΑ Ήρωες 112”
Οι “ΧΟΠΑ Ήρωες 112” είναι μια βραβευμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την αναγνώριση των συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου και την ανάγκη για άμεση δράση. Αξιοποιεί τον ενθουσιασμό που έχουν τα παιδιά να μαθαίνουν και να μοιράζονται και ενθαρρύνει τη μεταλαμπάδευση της γνώσης στην υπόλοιπη οικογένειά τους, ιδιαίτερα στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα εφαρμόζεται παγκοσμίως για τρίτη συνεχόμενη χρoνιά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), το Schools for Health in Europe Foundation (S.H.E.) και την UNESCO, σε συνεργασία με την Angels Initiative και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Μέσα από αυτό το πολύ διασκεδαστικό, βραβευμένο και ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα, τα παιδιά εκπαιδεύονται ώστε να είναι ικανά να βοηθήσουν να σωθούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με την επιστημονική συνεργασία του τμήματος Κοινωνικής και Προληπτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την αιγίδα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Μετεώρων, την υποστήριξη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και του Kids Save Lives.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους “ΧΟΠΑ Ήρωες 112” πατήστε εδώ.

Το ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί στρατηγικό εταίρο, υποστηρίζει και συμμετέχει στους “ΧΟΠΑ Ήρωες 112”, με στόχο τη μεγαλύτερη απήχηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και κοινωνικών του σκοπών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των οικογενειακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (family programs), ο φορέας σχεδιάζει και μέσα στον Φεβρουάριο 2023 θα ξεκινήσει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων βασισμένα στους “ΧΟΠΑ Ήρωες 112”. Θα υπάρξουν εγκαίρως σχετικές ανακοινώσεις.

 

Δημοσιεύτηκε 13 Ιανουαρίου, 2023