Κατηγορίες
Νέα

Συμμετοχή με poster στο 4th Shaw-IAU Workshop on Astronomy for Education

gine-ethelontisTο ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει με poster στο 4th Shaw-IAU Workshops on Astronomy for Education, το οποίο διεξάγεται online στις 15-17 Νοεμβρίου 2022 (για περισσότερα στον σύνδεσμο https://astro4edu.org/shaw-iau/4th-shaw-iau-workshop/schedule/.

Τα Shaw-IAU Workshops on Astronomy for Education διοργανώνονται από το Γραφείο Αστρονομίας για την Εκπαίδευση (OAE) της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU) (https://astro4edu.org/, προς υποστήριξη του στόχου της IAU να αξιοποιήσει την αστρονομία και να υποστηρίξει τη διδασκαλία της στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο του φετινού workshop και στην ενότητα “How to develop an astronomy curriculum” το ΝΟΗΣΙΣ παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αποίκιση στον Άρη – προκλήσεις και λύσεις». Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Future Space και αποτελεί μια δραστηριότητα βασισμένη στο παιχνίδι, μέσα από την οποία μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που προσομοιάζουν καταστάσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες, οι ειδικοί και οι αστροναύτες που εμπλέκονται στο σχέδιο αποικισμού του πλανήτη Άρη.

Οι συμμετέχοντες στο 4th Shaw-IAU Workshops on Astronomy for Education θα έχουν πρόσβαση στο πόστερ μέσω του gallery του event καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου, ενώ θα υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με όσους από τους συμμετέχοντες διατυπώσουν σχόλια ή ερωτήματα.

Δημοσιεύτηκε 9 Νοεμβρίου, 2022