Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ένα ταξίδι στον μικρόκοσμο των εντόμων – για Νήπια μέχρι ΣΤ΄ Δημοτικού

Κάθε χρόνο, με τον ερχομό της άνοιξης παρατηρούμε και την έλευση εντόμων στα μπαλκόνια μας, ειδικά όταν σε αυτά υπάρχουν γλάστρες με λουλούδια. Τα έντομα δεν μένουν μόνο στον εξωτερικό χώρο αλλά μπαίνουν και στο εσωτερικό των σπιτιών μας. Τα περισσότερα από αυτά είναι ακίνδυνα κι όταν τα συναντάμε στη φύση, μάς χαρίζουν όμορφες εικόνες κατά τη διάρκεια της βόλτας μας. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποια έντομα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στη υγεία μας.

Σε αυτό το εργαστήριο θα ταξιδέψουμε στον κόσμο των εντόμων με όλες τις αισθήσεις μας. Θα προσπαθήσουμε, να μάθουμε τα βασικά γύρω από τη βιολογία των εντόμων και να ακούσουμε τους ήχους που βγάζουν, ώστε στην επόμενη βόλτα μας στον κήπο ή στο δάσος να είμαστε σε θέση να τα αναγνωρίζουμε. Θα γνωρίσουμε, επίσης, και τα έντομα που υπάρχουν στο αστικό περιβάλλον και θα αναφερθούμε στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από τυχόν επιθέσεις τους.

Και πού ξέρετε; Ίσως έτσι τα παιδιά διδάξουν στους μεγάλους ότι τα έντομα υπάρχουν στη φύση για να την κάνουν πιο όμορφη!

Ημερομηνία: Κυριακή 14/1/2024
Ώρες: 12.00-13.00
Απόθεμα: 20

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά) πατήστε εδώ.

Πληροφορίες:
Μαρία Καρνέζου
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 121 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από το ΚΔΑΠ “Αχτένιστη Αλεπού”.

Δημοσιεύτηκε 9 Ιανουαρίου, 2024