Κατηγορίες
Νέα

Το ΝΟΗΣΙΣ στο διαδικτυακό Athens Science Festival 2021

Το 2021 το Athens Science Festival επανέρχεται με τους ίδιους στόχους και την ίδια δυναμική, εξ ανάγκης όμως, με διαφορετική μορφή.

Από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου 2021 το Φεστιβάλ θα αναδείξει διαδικτυακά και σε ζωντανή πανελλήνια μετάδοση –από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων– τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις σε τομείς της Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθώς και τη σχέση Τέχνης και Επιστήμης.

Το ASF21 θα περιλαμβάνει μια σειρά ζωντανών συναρπαστικών ομιλιών, συμμετοχικά βιωματικά εργαστήρια, πειραματικές επιδείξεις και άλλες καινοτόμες ψηφιακές δράσεις, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσει αλλά και να παρεμβαίνει διαδικτυακά.

Μηχανική Μάθηση, Artificial Intelligence, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Υγεία, Ρομποτική, Εκπαίδευση STEM, Περιβάλλον, Αειφόρος Ανάπτυξη, Τέχνη. Παράλληλα, ένα ευρύ φάσμα θεμάτων επιλεγμένων και από άλλες θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες θα παρουσιάζονται με εύληπτο, ελκυστικό και διαδραστικό τρόπο από τους σημαντικότερους και πλέον καταξιωμένους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού χώρου.

Για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ πατήστε εδώ.

Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει στο φετινό ASF, στην ενότητα Live streaming-SYMPOSIUM (η είσοδος στην πλατφόρμα αυτή είναι δωρεάν) με τις παρακάτω δράσεις:

– Σάββατο 27/3, στις 12.00: Ταξίδι στη γνώση
Αυτοτελείς ιστορίες κινουμένων σχεδίων, διάρκειας από 3 μέχρι 5 λεπτά. Δύο παιδιά, η Ζωή και ο Οδυσσέας, ανακαλύπτουν τον κόσμο των επιστημών και της τεχνολογίας γύρω τους. Για να δείτε τις ταινίες πατήστε εδώ.

– Κυριακή 28/3, στις 12.40: Οι ήρωες της επιστήμης ζουν για πάντα
Βιντεοσκοπημένη ξενάγηση στις μόνιμες εκθέσεις του ΝΟΗΣΙΣ με αναφορές στους «Ήρωες της επιστήμης», που αποτελεί το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ. Το βίντεο διάρκειας 10 λεπτών κάνει αναφορές σε σημαντικές «αθάνατες» προσωπικότητες, σε σύνδεση με εκθέματα που έχουν φιλοξενηθεί σε μόνιμες ή περιοδικές εκθέσεις του ΝΟΗΣΙΣ. Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ.

Το link για την πρόσβαση στη δωρεάν πλατφόρμα Live streaming-SYMPOSIUM θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα https://www.athens-science-festival.gr/ και στα social media του Φεστιβάλ.

Science Fiction Movies LIVE QUIZ
Το ΝΟΗΣΙΣ συνεργάζεται με το ASF και σας προσκαλεί σε μια ζωντανή, συμμετοχική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους φίλους της επιστήμης και του κινηματογράφου. Ψυχαγωγία και επιστημονική γνώση με αφορμή τα έργα Star Wars, Gravity, Interstellar και άλλες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Την Κυριακή 28/3, στις 20.00, ζωντανά στο Facebook του ΝΟΗΣΙΣ, αλλά και στον σύνδεσμο https://fb.me/e/4mFYCaWsu.

Οι απαντήσεις σας θα δηλώνονται live ως σχόλιο στο Facebook και στο τέλος, θα γίνει καταμέτρηση.

Ποιος θα τερματίσει πρώτος, για να κερδίσει ένα μοναδικό δώρο από το NOESIS Shop;

Καλέστε και τους φίλους σας!

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

 

Δημοσιεύτηκε 24 Μαρτίου, 2021