Η επίδραση της καταιγίδας

Αναπαράσταση μιας καταιγίδας
Αναπαράσταση μιας καταιγίδας που σκόρπισε την καταστροφή σε τρεις αμερικάνικες Πολιτείες το Μάϊο του 1955. Ένα εξαιρετικά ψυχρό μέτωπο συγκρούσθηκε με μάζες θερμού πνιγερού αέρα πάνω από περιοχές του Τέξας, της Οκλαχόμας και του Κάνσας. Σε μία μέρα δημιουργήθηκαν 19 τυφώνες, αφήνοντας πίσω τους 114 νεκρούς και πάνω από 700 τραυματίες.

Υπάρχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ευχάριστη διάθεση που φαίνεται να ακολουθεί μια καταιγίδα. Το 1938, γινόταν ένα test νοημοσύνης στο Κρατικό κολλέγιο της Μασσαχουσέτης. Έξω ο αέρας λυσσομανούσε, ο ουρανός είχε μαυρίσει, τα δέντρα τσακίζονταν και οι στύλοι του ηλεκτρικού έσπαζαν. Οι αρμόδιοι πίστευαν πως ήταν ο χειρότερος καιρός για το διαγωνισμό και πίστευαν ότι θα φανεί μείωση στους βαθμούς. Κι όμως, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα παρουσιάστηκε ένα εκπληκτικό άλμα, από μέσο όρο 75% σε 90%
Οι επιστήμονες σήμερα πιστεύουν ότι τέτοια φαινόμενα οφείλονται στην ύπαρξη ιόντων με αρνητικό φορτίο που υπάρχουν σε αφθονία στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.