Κατηγορίες
Δραστηριότητες Νέα Νόησις Κοινωνία

Το ΝΟΗΣΙΣ στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

Φέτος, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου θα πραγματοποιηθεί στις 7,8 και 9 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (φουαγιέ).

Παράλληλα με τις εορταστικές αγορές θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις, εργαστήρια κατασκευών, εικαστικές δράσεις, επιστημονικές εξερευνήσεις, ζαχαροπλαστική, μουσικά παραμύθια για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους φίλους του Παιδικού Χωριού.

Το ΝΟΗΣΙΣ, στηρίζοντας το έργο του σωματείου, συμμετέχει με χαρά, την Παρασκευή 7/12, στις 18.30 με ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαστήρι παιχνιδιών και πειραμάτων.

Ώρες λειτουργίας
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου : 15:00-21:00
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου : 09:00-21:00
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου : 09:00-16:00

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children?s Villages International, που δραστηριοποιείται σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία παιδιών, που στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών, προσφέροντάς τους ξανά τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια Μητέρα SOS, αδέλφια και ένα σπιτικό.
Επιπρόσθετα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος λειτουργούν Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε εννέα σημεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.
Στη Θεσσαλονίκη φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την δημιουργία του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, όπου φιλοξενούνται περίπου 35 παιδιά, ηλικίας τριών έως και δεκαέξι ετών, σε 10 σπίτια, απολαμβάνοντας τη θαλπωρή της οικογένειας την οποία έχουν στερηθεί.
Παράλληλα τα παιδιά μορφώνονται και προετοιμάζονται για την έξοδό τους στην κοινωνία με φροντίδα για ανώτερες σπουδές καθώς και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Τα έξοδα λειτουργίας όλων των παραπάνω προγραμμάτων καλύπτονται αποκλειστικά από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων υποστηρικτών του Σωματείου.

Δημοσιεύτηκε 29 Νοεμβρίου, 2018