Κατηγορίες
Featured Posts Νέα

Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή 2023

Το ΝΟΗΣΙΣ, συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή και θα βρίσκεται στην αίθουσα «Αναγνωστήριο» του Μεγάρου Μουσικής (Μ2), όπου πραγματοποιείται η φετινή εκδήλωση.

Η συμμετοχή του περιλαμβάνει:
–  Εγκατάσταση για την προβολή του φορέα και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σαββατοκύριακου.
– Παρουσίαση του science show «Ο τροχός της φύσης», για ηλικίες από 9 ως 99 ετών.
Ώρες: 18:30, 19:30 και 20:30.

Στο πλαίσιο του science show «Ο τροχός της φύσης» θα μάθουμε πώς είναι να πέφτεις μέσα σε κινούμενη άμμο, πώς μπορούμε να παίξουμε πινγκ-πονγκ χωρίς τις κλασικές ρακέτες και πώς φτιάχνονται τα χρωματιστά πυροτεχνήματα. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε τον τροχό, να ανακαλύψουμε τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και μέσα από εντυπωσιακά πειράματα να (ανα)γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του αέρα, του νερού, της γης και της φωτιάς.

Είσοδος δωρεάν.

Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή
Η Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή (European Researchers’ Night) είναι μια πανευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση, η οποία προβάλλει την ποικιλομορφία της επιστήμης και τον αντίκτυπό της στην καθημερινή ζωή των πολιτών με διασκεδαστικούς, εμπνευσμένους τρόπους. Το κοινό θα συναντήσει ερευνητές και ερευνήτριες και θα ανακαλύψει το συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης σε ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό περιβάλλον. Παιδιά, νέοι, νέες και οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως πρακτικά πειράματα, παιχνίδια, κουίζ, διαγωνισμούς, εκθέσεις και ψηφιακές εφαρμογές.

Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 26 χώρες την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και από την Ελλάδα συμμετέχουν 7 πόλεις: Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη.

Περισσότερα για τη Βραδιά του Ερευνητή 2023 στον σύνδεσμο https://researchersnight.gr/.

Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής (Μ2), από τις 17.00 μέχρι τις 22.00, με δωρεάν είσοδο. Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Είσοδος δωρεάν.

 

 

Δημοσιεύτηκε 26 Σεπτεμβρίου, 2023