Κατηγορίες
Noesis Blogs Science Inspired Νέα

Έργο Science Inspired – επίσκεψη στο Experyment Science Centre, Gdynia, Πολωνία

Πού: EXPERYMENT Science Centre, Gdynia, Πολωνία
Πότε: 1 – 5 Απριλίου 2019

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Gdynia της Πολωνίας η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Science Inspired.

Είκοσι εκπαιδευτικοί από τις τέσσερις συμμετέχουσες στο έργο χώρες (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ελλάδα) και 20 στελέχη από τα αντίστοιχα science centers (Experyment, VIDA, Agora, NOESIS) συναντήθηκαν στο EXPERYMENT science center και έλαβαν μέρος σε ένα τριήμερο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που σχεδιάστηκαν ειδικά γι’ αυτούς.

Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και εργαστήρια αναδείχθηκαν οι πρακτικές και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί το EXPERYMENT science center στο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων που προσφέρει σε σχολικές ομάδες, και έχουν στον πυρήνα τους την ένταξη του παιχνιδιού (gamification) και τη χρήση εφαρμογών σύγχρονης τεχνολογίας, ως μέσα που αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινήτρων για την ενασχόληση των νέων με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στη χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών (action track, kinomaster) και ως τελικό προϊόν προέκυψαν πέντε εκπαιδευτικά βίντεο πάνω σε συμμετοχικά εκθέματα του κέντρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε 9 Απριλίου, 2019