Κατηγορίες
Science Inspired Δραστηριότητες Νέα

Διαγωνισμός δημιουργίας εκπαιδευτικού video

Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2020!

Το ΝΟΗΣΙΣ προσκαλεί νέους και νέες 13-19 ετών να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό δημιουργίας σύντομου εκπαιδευτικού video, με θεματολογία από τις φυσικές επιστήμες και την τεχνολογία.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Science Inspired” και στόχο έχει, μέσα από την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική διαδικασία δημιουργίας και επεξεργασίας video να φέρει τους νέους σε επαφή με τις επιστήμες και την τεχνολογία, καλλιεργώντας και αναδεικνύοντας παράλληλα ποικίλες δεξιότητές τους.

Όλα τα videos που θα διαγωνιστούν θα δημιουργηθούν από τους συμμετέχοντες στο χώρο του ΝΟΗΣΙΣ, με κοινό για όλους λογισμικό και με χρήση εξοπλισμού που θα τους παραχωρηθεί για το συγκεκριμένο σκοπό.

  • Κάθε συμμετοχή μπορεί να είναι είτε ατομική είτε ομαδική σε ομάδες των 2 ή 3 ατόμων.
  • Όσοι δηλώσουν ατομική συμμετοχή για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού θα συμπεριληφθούν σε ομάδες που θα δημιουργηθούν από τους διοργανωτές.
  • Η διάρκεια των videos θα είναι από 30sec-3min. Το περιεχόμενο θα αφορά ή/και θα εμπνέεται από τα εκθέματα και το πληροφοριακό υλικό των εκθέσεων του Μουσείου Τεχνολογίας.
  • Το καλύτερο video θα βραβευτεί σε τοπικό επίπεδο, ενώ όλα τα videos θα συμμετέχουν σε διεθνή διοργάνωση.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής και η αποστολή της με mail στο konstantinou@noesis.edu.gr.

Ειδικότερα, για νέους έως 17 ετών απαιτείται και η συμπλήρωση της φόρμας γονικής συναίνεσης, την οποία θα προσκομίσουν στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί (δείτε στην αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας πραγματοποίησης του Διαγωνισμού).

Για την αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας, των όρων και των προϋποθέσεων πραγματοποίησης του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

Για την αίτηση ηλεκτρονικής συμμετοχής πατήστε εδώ.

Για τη φόρμα γονικής συναίνεσης πατήστε εδώ.

Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2020!

Δημοσιεύτηκε 21 Σεπτεμβρίου, 2020