Κατηγορίες
Tinkering Νέα

Tinkering EU – Οι πρώτες εφαρμογές σε σχολικές ομάδες

Βρισκόμαστε στα μισά του χρόνου υλοποίησης του έργου και μέσα στο Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα εργαστήρια για σχολικές ομάδες.

Στην πιλοτική αυτή φάση του έργου, μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και του Γυμνασίου Εχίνου Ξάνθης, συμμετείχαν στις δραστηριότητες και ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος!

Οι μαθητές δουλεύοντας σε μικρές ομάδες είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ηλεκτρικά στοιχεία και κυκλώματα πάνω στις ιδέες τους και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους κατασκευάζοντας και τις δικές τους ρομποτικές μηχανές σχεδιασμού.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει τη σχετική εκπαίδευση στο Μιλάνο (Δεκέμβριος 2018) συμμετείχαν  στις δραστηριότητες με ρόλο παρατηρητών δοκιμάζοντας τα εργαλεία παρατήρησης και αναστοχασμού που αναπτύχθηκαν γι’ αυτούς.

Η κύρια φάση υλοποίησης του έργου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη σχολική χρονιά και θα περιλαμβάνει 30 επισκέψεις των σχολικών ομάδων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο TINKERING στο ΝΟΗΣΙΣ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δημοσιεύτηκε 12 Μαρτίου, 2019