Κατηγορίες
Νέα

VIRUScience-JOIN – Διεθνής ζωντανή διαδικτυακή δράση 25.5.2021

VIRUScience – JOIN
Διεθνής ζωντανή διαδικτυακή δράση
Τρίτη 25/5/2021, στις 21.00 (ώρα Ελλάδος)

Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει στη διεθνή ζωντανή διαδικτυακή δράση VIRUScience -JOIN που θα διεξαχθεί την Τρίτη 25/5/2021, στις 21.00 (ώρα Ελλάδος).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του VIDA κέντρου επιστημών (science center) στην Τσεχία, που σκοπό έχει να φέρει κοντά ανάλογους φορείς απ’ όλο τον κόσμο μέσα από ένα κοινό, ζωντανό πρόγραμμα το οποίο θα απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Με βάση το σχεδιασμό της δράσης κάθε οργανισμός θα συμμετέχει με μια σύντομη παρουσίαση ενός πειράματος. Η δράση θα μεταδοθεί μέσα από live streaming των διοργανωτών και ταυτόχρονη μετάδοση από Youtube και Facebook όλων των συμμετεχόντων οργανισμών.

Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει με ένα εντυπωσιακό πείραμα από το πεδίο του Ηλεκτρομαγνητισμού που αφορά στον νόμο του Lenz. Ο τίτλος και η περιγραφή του πειράματος (στα αγγλικά):

Title
Let’s let things fall and see what happens!

Description
In this short demonstration Maria and Petros observe objects that fall freely in the air and inside/through plastic and metal pipes. They observe their motion, they notice the differences, and they explain how the gravity works and how the electromagnetic forces acting on objects in certain conditions can produce unexpected phenomena.

Μείνετε συντονισμένοι στο https://www.facebook.com/NoesisScienceCenter.

Δείτε παρακάτω το πείραμα (στα αγγλικά):

Δημοσιεύτηκε 18 Μαΐου, 2021