Κατηγορίες
Νέα

16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2-5.4.2024 – 3η ανακοίνωση και Πρόγραμμα

2 – 5 Απριλίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΝΟΗΣΙΣ

Σας κοινοποιούμε την 3η ανακοίνωση και το πρόγραμμα του 16ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στις 2, 3, 4, και 5 Απριλίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Οικονόμου” (ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας).

Σας γνωστοποιούμε την καταληκτική ημερομηνία μεταφόρτωσης παρουσιάσεων εργασιών για το Συνέδριο, η οποία είναι η Πέμπτη 28 Μαρτίου, μέσω του αποθηκευτικού χώρου cloud των σχολικών μονάδων (link έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία).

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου θα δημοσιευτούν τα προεδρεία των συνεδριών του προγράμματος. Επίσης την ίδια μέρα θα δημοσιοποιηθεί και η λίστα παράλληλων δράσεων στο πλαίσιο του συνεδρίου. Θα ανακοινωθούν διαδικτυακά webinars προς εκπαιδευτικούς, διαλέξεις για εκπαιδευτικούς – μαθητές/μαθήτριες στο χώρο του ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και μία σύντομη περιήγηση-αναδρομή στο ιστορικό της δημιουργίας του ΝΟΗΣΙΣ μέσα από το αντιπροσωπευτικό εκθετήριο του Σωματείου Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας, που φιλοξενείται στον χώρο υποδοχής του ΝΟΗΣΙΣ. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να ελέγχουν τον ιστότοπο του συνεδρίου ώστε να ενημερώνονται για αυτές τις δράσεις και να δηλώσουν συμμετοχή. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης όλων αυτών των δράσεων.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ, λαμβανομένων πάντα υπόψη όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων της περιόδου διεξαγωγής του συνεδρίου.

Στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής θα παρουσιαστούν έργα σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα, καθώς και από σχολικές μονάδες του εξωτερικού, από χώρες με τις οποίες η ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάζεται και αναπτύσσει κοινές εκπαιδευτικές δράσεις. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής παρουσίασης/συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών απομακρυσμένων σχολικών μονάδων.

Θα αναρτηθούν αναλυτικές οδηγίες μέσα στον ιστότοπο του συνεδρίου για την προσέλευση και συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο συνέδριο, καθώς και λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των μαθητών στο εκθεσιακό πάρκο, όπως επίσης και στις επιδείξεις εργασιών στο Φουαγιέ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των σχολικών μονάδων μπορούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά. Η μετακίνηση των μαθητών και μαθητριών εντάσσεται στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων.

Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας με Α.Π. Φ15.1/131883/Δ2 16-11-2023. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονία – Θράκη) και χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ.

Σχετικοί σύνδεσμοι
• 3η Ανακοίνωση του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.
• Αφίσα, πατήστε εδώ.
• Πρόγραμμα Συνεδριακού, πατήστε εδώ.
• Πρόγραμμα Εκθέσεων – Επιδείξεων, πατήστε εδώ.
• Έγκριση ΥΠΑΙΘΑ, πατήστε εδώ.

Για την 1η ανακοίνωση του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.
Για τη 2η ανακοίνωση του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.

Δημοσιεύτηκε 20 Μαρτίου, 2024