Κατηγορίες
Νέα

16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2-5.4.2024 – 2η ανακοίνωση

2η Ανακοίνωση του 16ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

2 – 5 Απριλίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΝΟΗΣΙΣ

Σας γνωστοποιούμε τη νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων για το συνέδριο, η οποία είναι η Τρίτη 5 Μαρτίου (παράταση).

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες υπεύθυνοι/υπεύθυνες εκπαιδευτικοί να μεριμνήσουν για την τελική υποβολή εισηγήσεων – εργασιών μέχρι και τη Δευτέρα 11 Μαρτίου μέσω του cloud συνδέσμου που τους έχει αποσταλεί.

Καλούνται οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, που δεν βρίσκονται στη λίστα ομάδων προεδρείων του συνεδρίου και επιθυμούν να συμμτέχουν σε αυτές, να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από το site http://www.mathitiko-synedrio.gr/ στην ενότητα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Το 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους/τις Συμβούλους Εκπαίδευσης Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα «Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας» ΝΟΗΣΙΣ και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ, λαμβανομένων πάντα υπόψη όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων της περιόδου διεξαγωγής του συνεδρίου.

Στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής θα παρουσιαστούν έργα σχολικών μονάδων και από τις υπόλοιπες ΠΔΕ της χώρας, εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον, καθώς και από σχολικές μονάδες του εξωτερικού, από χώρες με τις οποίες η ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάζεται και αναπτύσσει κοινές εκπαιδευτικές δράσεις. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής παρουσίασης/συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών απομακρυσμένων σχολικών μονάδων.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί και με παράλληλες δράσεις στο χώρο του ΝΟΗΣΙΣ, για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση στην 3η ανακοίνωση, τον μήνα Μάρτιο. Θα ανακοινωθούν διαδικτυακά webinars προς εκπαιδευτικούς, διαλέξεις για μαθητές/μαθήτριες καθώς και περιήγηση στο Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας και σε μαθητικά έργα ΜΝΑΕ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των σχολικών μονάδων μπορούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά. Το πρόγραμμα των εργασιών θα γνωστοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου. Η μετακίνηση των μαθητών και μαθητριών εντάσσεται στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων. Το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας με Α.Π. Φ15.1/131883/Δ2 16-11-2023.

Σχετικοί σύνδεσμοι
• 2η Ανακοίνωση του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.
• Έντυπο Εισήγησης Εργασίας, πατήστε εδώ.
• Έγκριση ΥΠΑΙΘΑ, πατήστε εδώ.

Για την 1η ανακοίνωση του Συνεδρίου, πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε 29 Φεβρουαρίου, 2024