Κατηγορίες
Νέα Νόησις Εργαστήρι - Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Explora 2022 – πενθήμερο καλοκαιρινό πρόγραμμα

Για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Θέλετε το παιδί σας να κάνει κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα μοναδικά ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι; Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Explora στο ΝΟΗΣΙΣ για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Για μαθητές Α΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού
Περίοδοι διεξαγωγής: 20/06 – 24/06 και 27/06 – 01/07

Α΄ – Γ΄ Δημοτικού
Για τους μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Δημοτικού, το πρόγραμμα Explora είναι ο ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Δραστηριότητες STEM, δημιουργική ρομποτική και κατασκευές, προβολές στο Πλανητάριο και το Κοσμοθέατρο και ομαδικά παιχνίδια κάνουν κάθε μέρα μοναδική.

Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού
Το πρόγραμμα Explora για μαθητές που τελείωσαν την Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού εστιάζει στην τεχνολογία, με δραστηριότητες STEM, οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευές και διάφορες δοκιμασίες. Tinkering, μηχανική, VR, drones είναι μερικές από τις θεματικές του προγράμματος. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες καλλιεργείται η ευρηματικότητα και η κριτική σκέψη των παιδιών, ενώ παράλληλα ενισχύονται η συνεργασία και η ομαδικότητα. Οι προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή συμπληρώνουν ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό πενθήμερο.

Για μαθητές Α΄ – Γ΄ Γυμνασίου 
Περίοδος διεξαγωγής: 20/06 – 24/06
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Γυμνασίου. Τα παιδιά εμπλέκονται σε δραστηριότητες STEM, οι οποίες αντλούν τη θεματολογία τους από την τεχνολογία και τις θετικές επιστήμες. Δουλεύοντας κυρίως σε ομάδες, ακολουθούν οδηγίες αλλά και επιστρατεύουν τη δική τους φαντασία και δημιουργικότητα. Φτιάχνουν μηχανικές κατασκευές, χειρίζονται νέες τεχνολογίες, αναλαμβάνουν ρόλους και φέρουν εις πέρας αποστολές εξασκώντας ποικίλες δεξιότητες, πρακτικές και νοητικές. Παράλληλα, παρακολουθούν προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή και γνωρίζουν βιωματικά τις μόνιμες και περιοδικές Εκθέσεις του ΝΟΗΣΙΣ.

Γενικές πληροφορίες για το Explora
Στις παροχές του προγράμματος περιλαμβάνονται ακόμη πρωινό snack, ελαφρύ γεύμα (κρύο σάντουιτς), αναμνηστικό σακίδιο και φωτογραφία, ασφαλιστική κάλυψη.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες.

Διάρκεια καθημερινού προγράμματος: 9.00 – 15.00
Προσέλευση: 8.45 – 9.00
Αποχώρηση: 15.00

Για απαντήσεις σε «Συχνές ερωτήσεις» πατήστε εδώ.

Κόστος συμμετοχής: 120€.

Για δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά πατήστε εδώ.

Πολιτική επιστροφής χρημάτων
• Επιστροφή χρημάτων γίνεται σε περίπτωση υπαιτιότητας του ΝΟΗΣΙΣ.
• Δεν γίνεται μερική επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που το παιδί απουσιάσει κάποια μέρα από το πρόγραμμα.
• Η/οι μέρα/ες απουσίας δεν αναπληρώνονται.
• Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η απομάκρυνση ενός παιδιού από το πρόγραμμα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο καταβολής μερικής αποζημίωσης.
• Σε περίπτωση που συντρέχουν λόγοι υγείας και το παιδί δεν παρακολουθήσει το πρόγραμμα στο σύνολό του, θα εξεταστεί η περίπτωση επιστροφής χρημάτων, εφόσον προσκομίσετε έγγραφο αίτημα και σχετική ιατρική βεβαίωση την επόμενη εβδομάδα από αυτή, που δεν παρακολούθησε το παιδί.

Διαδικασία Εξασφάλισης Συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

2. Τρόποι πληρωμής:
Ηλεκτρονική εγγραφή και πληρωμή.
Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.

3. Εξασφάλιση συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες:
Μαρία Καρνέζου, τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτερικό 121
Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 11.00 – 14.00

Για το υγειονομικό πρωτόκολλο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων πατήστε εδώ.

Χορηγοί

Δημοσιεύτηκε 1 Απριλίου, 2022